Aluaturi dulciPrajituriRetete internationale

Simit – covrigi turcesti cu susan prajit

Simit – covrigi turcesti cu susan prajit

Simit – covrigi turcesti cu susan prajit sunt adesea serviti cu ceai sau cafea, fiind o gustare preferata in special dimineata sau in pauzele de dupa -amiaza. Dar, Simit-ul turcesc nu este doar o gustare delicioasa ci si o fereastra catre traditia turceasca.

Istoria Simit-ului

Originea Simitului dateaza cu secole in urma, cand acest deliciu a devenit popular in Imperiul Otoman. Cuvantul ” Simit” provine din limba greaca si inseamna „cozonac rotund” sau „mazariche”.  Cu timpul, Simit a devenit o prezenta constanta in pietele si pe strazile turcesti, devenind o parte esentiala a micului dejun si a gustarilor.

Cateva sfaturi

  • Susanul trebuie prajit  cateva minute ( 3-4 minute) in tigaia incinsa pe aragaz. Nu il lasam sa devina maroniu caci va deveni amarui.  In timpul prajirii amestecam continuu cu o lingura de lemn in susan.
  • Aluatul pentru covrigi nu se lasa la dospit, decat 10-15 minute.
  • Reteta usoara si rapida.

Ingrediente:

  • 470- 500 gr faina
  • 250 ml apa calduta
  • 10 gr drojdie uscata
  • 1/2 lingurita de sare grunjoasa
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingurita de ulei
  • + 3 linguri cu miere + 3 linguri cu apa
  • 100 gr susan

Cum preparam Simit – covrigi turcesti cu susan prajit

1.Mai intai framantam aluatul. Dizolvam drojdia si zaharul in apa calduta. Adaugam si uleiul si apoi adaugam faina si sarea si framantam un aluat moade, dar nelicipicios.

2.Lasam aluatul 10 minute deoparte timp in care prajim susanul. Punem susanul intr-o tigaie incinsa si il prajim timp de 3-4 minute, timp in care amestecam continuu sa nu se arda.

3.Mierea o amestecam cu apa si o dizolvam bine.

4.Impartim aluatul in 8 parti.

5.Formam rulou mare si ii rasucim dandu-i forma de covrig. Dam fiecare covrig prin miere, apoi prin susan.

6.Pornim cupotrul si lasam covrigii inca 10 minute in tava. nu este nevoie de mai mult timp, decat pana cand se incinge cuptorul.

7.Coacem covrigii timp de 25 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.

Sa aveti pofta!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker