Prajitura Napolitana cu crema de ciocolata

Prajitura Napolitana cu crema de ciocolata

By

Prajitura Napolitana cu crema de ciocolata

Prajitura Napolitana cu crema de ciocolata este o prajitura delicioasa careia i-am adaugat napolitane in crema. Un deliciu! Blatul este clasic si l-am insiropat, dar foarte putin cu cappuccino, iar crema este una …minunata! Am copt blatul intr-un vas de yenna mic, daca faceti in tava mai mare, dublati cantitatile.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 400 ml lapte
  • 60 g ciocolata
  • 50 g napolitana cu cioclata sfarmata

Suplimentar:

  • 100 ml frisca lichida
  • 70 g napolitane sfarmate
  • 1 plic de cappuccino

Mod de preparare prajitura napolitana.

1.Pregatim mai intai blatul. Este pandispan simplu, nu i-am pus praf de copt. Mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile si faina treptat si incorporam cu o spatula.

Prajitura Napolitana cu crema de ciocolata

2.Ungem o tava de yenna cu ulei, presaram faina si turnam compozitia. Coacem la cuptorul preincalzit la 200 de grade 30 de minute sau pana cand este copt. Desprindem cu cutitul marginile blatului si il rasturnam pe un platou.

3.Pentru crema de ciocolata amestecam galbenusurile cu zaharul si cu faina. Turnam apoi in fir subtire laptele si punem la foc mic pana cand se ingroasa suficient, ca o budinca. Imediat ce luam crema de pe foc adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pentru a o dizolva in crema. Lasam crema sa se racoreasca amestecand din cand in cand sa nu formeze „pojghita” deasupra.  Cand este aproape racita, adaugam napolitana sfaramata.

Prajitura Napolitana cu crema de ciocolataPrajitura Napolitana cu crema de ciocolata

4. Frisca o mixam.

5. Taiem blatul in 3, punem o parte, o insiropam cu cappuccino dizolvat in 100 ml apa, apoi adaugam 3/4 din crema de ciocolata. Punem urmatorul blat, insiropam foarte putin si adaugam frisca. Presaram napolitana sfaramata, iar apoi ultimul blat, il insiropam, il ungem cu crema de ciocolata si presaram napolitana. Dam la rece 1 ora, dupa care portionam.

Pofta buna! Este o prajitura delicioasa!

Prajitura Napolitana cu crema de ciocolata Prajitura Napolitana cu crema de ciocolata Prajitura Napolitana cu crema de ciocolata Prajitura Napolitana cu crema de ciocolata

Va recomand si Prajitura cu mac si crema de vanilie, un deliciu!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like