Cornuri din aluat foietaj cu branza telemea
Cornuri din aluat foietaj cu branza telemea
Cornuri din aluat foietaj cu branza telemea sunt o gustare sau un mic dejun excelent ce se prepara foarte usor si rapid. Se pot lua si la pachetel daca va raman pentru a doua zi. Ai mei iubesc preparatele din aluat foietaj, iar eu il folosesc destul de des, uneori il prepar eu acasa dupa aceasta reteta
Bine de stiut!
- Nu este nevoie sa mai intindem aluatul de foietaj. Il putem folosi asa cum este. Daca decidem sa il mai intindem putin, atunci presaram putina faina deasupra acestuia. Eu l-am folosi asa cum este, fara a-l mai intinde.
- Le pastram acoperite cu folie alimentara pana a doua zi.
- Branza. Folosim branza sarata de vaca.
Ingrediente:
- 1 aluat foietaj
- 100 gr branza telemea
- 1 ou pentru uns + seminte de mac
Cum preparam Cornuri din aluat foietaj cu branza telemea
1.Mai intai taiem aluatul foietaj in tringhiuri lungi.
2.Punem in capatul lat al triunghiului cate o felie de branza telemea si rulam cat mai strans formand cornurile.
3.Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si presaram seminte de mac deasupra lor. Semintele de mac se pot inlocui cu seminte de susan sau branza razuita in functie de preferintele voastre.
4.Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc frumos. Le lasam la racit si apoi putem servi. Pofta buna!
Va recomand sa incercati si rulouri din foietaj cu carne tocata, sunt printre preferatele copilului. Aceste rulouri le prepar uneori si cu gem, orice gem am in casa. Ung aluatul cu gem, rulez si apoi feliez.
Din aluat foietaj putem prepara si o prajitura delicioasa pe care eu o ador si pe care cu siguranta o cunoasteti si voi, Cremes se numeste si este de origine germana fiind prepara cu crema de vanilie si aluat foietaj.