Covrigi pufosi cu unt
Covrigi pufosi cu unt
Covrigi pufosi cu unt facuti acasa- un deliciu. Sunt foarte pufosi, foarte usor de facut si sunt perfecti atat pentru luat la pachet, cat si pentru o gustare acasa.
Cateva sfaturi!
- Din aceasta compozitie ies aproximativ 6 covrigi maricei.
- Lasam spatiu intre covrigi atunci cand ii punem in tava pentru ca vor creste in timpul coaceri si se vor lipi unul de celalalt.
- Putem sa ii presaram cu seminte de susan sau de mac.
- Coacem covrigii in cuptorul preincalzit la 200 de grade, iar daca avem functie de ventilatie, ar fi indicat sa o pornim.
- Se pot servi cu iaurt, cu lapte, cu mezeluri. Se pot servi la micul dejun sau ca o gustare in orice moment al zilei.
- Reteta usoara. Covrigii se prepara usor din cateva ingrediente simple: faina, oua, lapte, unt, drojdie.
Ingrediente:
- 2 oua
- 100 ml lapte caldut
- 50 ml apa calduta
- 30 ml ulei
- 350 – 360 gr faina
- 7 gr/ 1 plic de drojdie uscata
- 1 lingura de zahar
- 1/2 lingurita de sare grunjoasa
- seminte de susan
- + 30 gr unt
Cum preparam covrigii pufosi cu unt
1.Mai intai punem intr-un bol laptele caldut, apa si zaharul. Adaugam drojdia si o dizolvam. Dam amestecul cu drojdia 10 minute in loc caldut ( eu folosesc cuptorul cu microunde) si lasam drojdia sa creasca.
2.Adaugam uleiul, 1 ou si albusul de la cel de-al doilea ou ( galbenusul il oprim pentru uns), adaugam faina si sarea si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Lasam aluatul la dospit pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
3.Formam 6 bile de aluat aproximativ egale si le mai lasam inca 10-15 minute la dospit.
4.Intindem fiecare bila de aluat in forma de oval, punem unt din loc in loc si facem fasii in interiorul fiecarul oval. Rulam fiecare oval si dam forma rotunda. Asa ca in imaginile urmatoare.
5.Ungem fiecare covrig cu ou amestecat cu lapte si presaram susan. Dam covrigii la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute la 200 de grade pe functia de ventilatie.
Pofta buna!
Va recomand si covrigii pufosi cu ciocolata.