Cornuri Bratislava cu gem si nuca
Cornuri Bratislava cu gem si nuca
Cornuri Bratislava cu gem si nuca sunt cele mai pufoase cornuri. Spun asta pentru ca sunt calzi, iar eu nu am putut rezista sa nu le incerc. Am degustat vreo 3 pe nerasuflate si sunt atat de bune! Am facut cornurile cu gem de zmeura amestecat cu multa nuca. O parte din gem a curs in tava, dar nu este nicio problema, am pus suficient. Un plus pentru aceste cornuri este ca aluatul nu se lasa la dospit, deci se fac repede. Imediat ce am terminat de framantat, formam cornuri ce le coacem 20 de minute. Acum sa la las si reteta 🙂
Ingrediente:
- 2 oua
- 200 g unt
- 200 ml lapte
- 50 g zahar
- aprox. 700-730 g faina
- 1 plic de drojdie usacata
- un praf de sare
Pentru uns:
- 1 galbenus
- 1 lingura de lapte
Ingrediente umplutura:
- 200 g gem de zmeura
- 150 g nuca macinata grossier
Mod de preparare cornuri Bratislava.
1.Mai intai am pus laptele cu untul la foc mic sa se topeasca untul, dar sa nu fiarba. Trebuie sa fie caldut.
2.Adaugam zaharul si drojdia, apoi ouale.
3. Adaugam faina si praful de sare si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Nu este nevoie sa framantam mult, 3-4 minute este suficient.
4. Pentru umplutura amestecam gemul cu nuca. Puteti folosi orice gem doriti.
5. Facem bile din aluat de marimea unui fruct de kiwi, le intindem cu sucitorul de marimea unei palme, apoi le ungem cu gem in mijloc si rulam pe lungime. Prindem usor capetele sa nu curga gem si dam forma de potcoava cornurilor.
6. Punem cornurile in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem cu galbenus amestecat cu lapte si coacem aprox. 20 – 25 de minute la cuptorul incins la 180 de grade. Pofta buna!
Iar o alta reteta la fel de reusita este cea de pariziene cu ciocolata, care pot fi umplute si cu crema de branza.