Cornulete cu untura si visine congelate
Cornulete cu untura si visine congelate
Cornulete cu untura si visine congelate sunt dulci acrisoare, aromate si atat de fragede! La noi sunt nelipsite de sarbatori. Dintr-o compozitie ies 2 tavi mari cu aproximatie.
Sfaturi!
- Untura se poate inlocui cu unt, insa cornuletele nu vor fi la fel de fragede, vor ramane mai tari.
- Se pot umple cu diverse gemuri, amestecate cu nuca maruntita sau cu rahat. Eu am folosit visine congelate. Le-am folosit semidezghetate.
- Imediat ce se scot din cuptor se dau prin zahar pudra din abundenta
- Reteta spornica. Ies o sumedenie de cornulete delicioase.
Ingrediente:
- 230 gr untura/ 3 linguri cu varf de untura
- 160 ml apa minerala
- 1 ou
- 30 gr drojdie proaspata
- 600 gr faina
- 1 lingura coaja de portocala razuita
- esenta de rom
- visine sau cirese congelate fara samburi/ gem de visine
- 200 gr zahar pudra
Mod de preparare.
1.Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si esenta si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Aluatul trebuie sa fie moale, dar nelipicios, daca este nevoie, mai adaugati putina faina.
2.Aluatul acoperit cu un prosop se lasa la dospit pentru 1 ora la loc calduros.
3.Dupa ce s-a dospit aluatul, se intind foi foarte subtiri pe masa sau pe blatul de lucru presarat cu faina, se taie fasii de aproximativ 10 cm latime. Punem visinele intr-o parte a fasiei si rulam, ca o rulada. Taiem dupa fiecare 2 visine. Rezulta minirulouri pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt.
4. Coacem 20 de minute sau pana cand incep sa se aureasca usor pe margine.
5.Cand sunt gata, se dau fierbinti prin zahar pudra. Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 tavi de cornulete.
Pofta buna!
Va sugerez si cornuletele sarate perfecte pentru mesele de sarbatoare.