Fara coacerePrajituri

Clatite cu iaurt

Clatite cu iaurt

Clatite cu iaurt sunt pufoase, cu gust bogat si proaspat. Clatitele sunt un deliciu indragit de oamenii de toate varstele si din toate colturile lumii. Fie ca sunt servite la micul dejun, ca gustare sau ca desert, clatitele sunt foarte versatile si pot fi modificate dupa gustul fiecaruia.

Iaurt

  • Am adaugat iaurt grecesc cremos in compozitia clatitelor. Se poate adauga orice alt iaurt natur, simplu.
  • Iaurtul este o sursa excelenta de proteine, probiotice si calciu astfel clatitele cu iaurt sunt atat delicioasa cat si nutritive.

Cateva Sfaturi!

  • Aceste clatite sunt suficiente pentru 2-3  portii.
  • Nu este nevoie sa adaugam zahar in compozitia clatitelor.
  • Ne dam seama ca sunt coapte suficient clatitele in momentul in care apar multe bule deasupra loc in tigaie.
  • Intoarcem clatitele cu o spatula din silicon pentru a nu le rupe.

Ingrediente:

  • 300 gr iaurt grecesc
  • 2 oua
  • 2 linguri cu ulei
  • 80 gr faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • esenta de vanilie

Cum preparam Clatite cu iaurt

1.Mai intai punem iaurtul intr-un bol, adaugam ouale si, cu ajutorul unui tel, incorporam bine ingredientele.

2.Adaugam faina, praful de copt, uleiul si esenta si le incorporam si pe acestea. Tot procesul nu dureaza mai mult de 4-5 minute.

3.Ungem o tigaie antiaderenta cu ulei si  punem cate 1-2 linguri cu compozitie din loc in loc. Am copt cate 3-4 clatite deodata. Coacem clatitele aproximativ cate 3-4 minute pe fiecare parte. Atunci cand incep sa apara bule deasupra clatitelor, inseamna ca acestea sunt coapte si le putem intoarce pe partea cealalta.

Clatitele ies moi si pufoase. Ale mele au iesit atat de galbene datorita oualor de tara. Daca as fi folosit oua din comert, nu ar fi iesit atat de galbene.

  • Acestea pot fi servite cu gem sau cu miere sau chiar cu Finetti sau Nutella. Noi le-am servit cu gem de piersici pe care l-am facut saptamana trecuta si au fost senzationale. Reteta gemului de piersici o gasiti aici.

Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker