Cheesecake cu capsuni si mascarpone

By

Cheesecake cu capsuni si mascarpone

Cheesecake cu capsuni si mascarpone- un cheesecake delicios si aromat ce se pregateste destul de usor. Eu l-am facut pentru 1 Iunie.

Ingrediente blat:

  • 220 gr biscuiti
  • 120 gr unt

Ingrediente umplutura:

  • 250 gr mascarpone
  • 220 gr branza de vaca
  • 150 gr smantana
  • 2 oua
  • 100 gr zahar
  • esenta de vanilie

Ingrediente topping:

  • 250 gr capsuni
  • 100 gr zahar

Mod de preparare.

1.Mai intai pregatim blatul: maruntim biscuiti, adaugm untul si amestecam bine. Va rezulta o compozitie nisipoasa pe care o vam presa bine pe fundul unei tavi cu peretii detasabili pe care o tapetam inainte cu hartie de copt.

2.Dam 10 minute la cuptor tava cu blatul de biscuiti.

3.Pregatim apoi umplutura: mixam branza impreuna cu smantana si mascarpone timp de 1 minut. Adaugam ouale, zaharul si esenta si mai mixam 1 minut.

4.Adaugam compozitia de mascarpone peste blatul de biscuiti si dam din nou la cuptor pentru 40-45 de minute. Lasam la racit in cuptor.

5.Pentru topping punem capsunile cu zaharul pe foc si le lasam sa se ingroase ca pentru gem. Turnam toppingul peste cheesecake. Dam la rece cel putin o ora pentru a se taia perfect ( eu am taiat o portie pana sa il dau la rece si nu s-a taiat foarte bine). Pofta buna!

Este un desert delicios si deloc complicat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like