Chec de post cu banane
Chec de post cu banane
Chec de post cu banane reprezinta o alegere perfecta pentru cei care doresc sa se bucure de un desert savuros fara a compromite dietele sau postul religios. Cu ingrediente simple si o preparare usoara, acest desert se remarca prin aroma imbietoare a bananelor si textura sa moale si pufoasa.
Sfaturi!
- Bananele cu cat sunt mai verzi cu atat sunt mai bogate in fibre. Cu cat acestea se coc mai mult, desi sunt mai gustoase, devin bogate in zaharuri. Este indicat sa folosim banane coapte bine prentru prepararea acestui desert.
- Nu avem nevoie de mixer, mai intai folosim furculita pentru pasarea bananelor, apoi utilizam telul pentru incorporarea ingredientelor.
- Zahar. Cantitatea de zahar poate vara in functie de preferintele voastre. Eu am vrut un desert care sa nu fie exagerat de dulce.
- Reteta usoara. Aceasta este una dintre cele mai usore retete de chec pentru prepararea careia avem nevoie doar de cateva ingrediente simple.
Ingrediente:
- 3 banane coapte bine
- 120 ml apa minerala/ sifon
- 120 ml ulei
- 120 gr zahar
- 270 gr faina
- 1 plic de praf de copt
- 2 linguri cu cacao
- 1/2 lingurita scortisoara
- 30-40 gr nuca
- esenta de rom
Cum preparam Chec de post cu banane
1.Mai intai pasam bine cu ajutorul unei furculite 2 banane. Adaugam zaharul, apoi apa minerala si uleiul si incorporam cu telul amestecand timp de 1 minut.
2.Adaugam faina, praful de copt, cacao, scortisoara , nuca si esenta si incorporam bine cu telul.
3.Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam toata compozitia. Taiem o banana pe lungime prin 2 si o asezam cu partea taiata in sus deasupra checului. Mai presaram nuca si dam checul pentru 40-45 de minute la cuptorul preincalzit la 200 de grade. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt suficient.
Lasam checul la racit inainte de portionare. Pofta buna!
Intreaga categorie cu retete post o gasiti aici.