Chec pufos cu cirese
Chec pufos cu cirese
Chec pufos cu cirese- un chec dulce -acrisor delicios si cu reusita garantata. Am facut doua checuri din aceasta compozitie.
Sfaturi!
- Am masurat toate ingredientele cu lingura.
- Se desfac ciresele in doua si se adauga o parte la jumatatea checului si o alta parte deasupra checului. Le presam usor cu degetele.
- Tapetam tavile de chec cu hartie de copt. Se poate coace chiar si in forma rotunda.
- Ciresele se pot inlocui cu alte fructe moi: visine, afine, mure, zmeura.
- Reteta usoara. Aceasta este o reteta usoara de chec pufos preparata cu doar cateva ingrediente.
Ingrediente:
- 8 oua
- 8 linguri de zahar
- 8 linguri de ulei
- 9 linguri cu varf cu faina
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- cirese
Mod de preparare.
1.Separam albusurile de galbenusuri.
2.Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana cand devine o spuma suficient de stabila.
3.Galbenusurile le amestecam cu uleiul.
4.Turnam galbenusurile peste albusuri si incorporam usor. Adaugam si faina treptat si praful de copt si incorporam usor cu o spatula. Adaugam si esenta.
5.Tapetam tavile cu hartie de copt. Turnam jumatate de compozitie in tavi si adaugam cirese. Adaugam si restul de compozitie si mai adaugam din nou cirese pe care le presam usor cu degetele.
6.Dam checurile la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand trec testul cu scobitoarea. Dureaza aproximativ 30-35 de minute procesul de coacere. Pudram checurile cu zahar pudra.
Pofta buna!