Tort Tiramisu cu blat de pandispan
Tort Tiramisu cu blat de pandispan
Tort Tiramisu cu blat de pandispan – iata un tort delicios cu o crema clasica de mascarpone! Am facut un pandispan rapid intr-o forma cu diametrul de 24 de cm, iar acest blat l-am insiropat cu cacao dizolvata in apa calduta. La jumatate am adaugat si un strat de piscoturi, iar deasupra ciocolata amaruie. Un deliciu!
Sfaturi pentru reusita unui tort Tiramisu!
- Espresso este cafeaua preferată a Tiramisului italian autentic. Dar, acesta se poate inlocui in functie de preferinte cu compot, suc, lapte sau cacao dizolvat in apa calduta.
- În acest desert cu aromă de espresso se folosesc de obicei gălbenușurile de ou crude. Prin urmare, asigurați-vă că utilizați numai ouă proaspete.Totuși, dacă nu vrei să folosești ouă crude spoti sări peste ouă si folosesti doar frisca si mascarpone.
- Blatul se prepara rapid din cateva ingrediente si dupa ce s-a racit se portioneaza in doua.
- Tortul se lasa la rece pentru cel putin 4-5 ore
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 100 gr unt
- 125 gr zahar
- 200 gr faina
- 20 gr cacao
- 1 plic praf de copt
Ingrediente crema:
- 250 gr mascarpone
- 200 gr frisca lichida
- 2 galbenusuri
- 125 gr zahar
Ingrediente suplimentare:
- 6-8 piscoturi
- 15 gr cacao
- 125 gr ciocolata amaruie
- 3 linguri de lapte
- esenta de rom
Mod de preparare.
1.Mai intai pregatesti blatul: mixezi untul moale cu zaharul 2-3 minute. Adaugi ouale treptat si mixezi dupa fiecare, iar la final adaugi faina, praful de copt si cacao.De data aceasta incorporezi cu o spatula, nu mai folosesti mixerul. Compozitia este vascoasa, mai groasa decat la blatul clasic. Toata operatiunea nu dureaza mai mult de 5-6 minute.
2. Tapetezi o forma rotunda ( 24 de cm) cu hartie de copt si torni compozitia. O coci in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
3. Pentru crema, începeți prin a amesteca gălbenușurile și zahărul până când se albesc și devin cremoase, iar zahărul este complet dizolvat. Acest lucru durează aproximativ 2-3 minute cu un mixer manual la viteză medie-mare. Apoi, adaugă brânza mascarpone și amestecă la viteză medie-mică doar până când este omogenă, aproximativ 1 minut.
4.Frisca se mixeaza spuma. Amesteca crema de galbenusuri cu frisca mixata si mai mixeaza inca 1 minut pana la omogenizare.Consistența cremei este netedă și cremoasă, dar nu pufoasă sau aerisită ca frișca.
5.Blatul de tort se lasa la racit si apoi se taie in doua.
5.Punem un blat de tort pe platou si il isiropam cu cacao diluata in apa calduta in care am pus cateva picaturi de esenta de rom. Adaugam jumatate din crema. Adaugi un strat de piscoturi trecute 2-3 secunde prin siropul de cacao. Adaugi restul de crema si acoperi cu cealalta parte de blat pe care o insiropezi bine.
- Daca consideri ca este necesar, poti indulci siropul de cacao.
6.Topesti ciocolata amaruie cu 3 – 4 linguri de lapte si o torni deasupra tortului. Dai la rece cateva ore. Inainte de servire poti pudra tortul cu cacao. Pofta buna!