Duo Tiramisu- un tort rapid si delicios

By

Duo Tiramisu- un tort rapid si delicios

Duo Tiramisu- un tort rapid si delicios facut cu piscoturi si doua tipuri de creme. Si ce creme delicioase si aerate au iesit! De obicei faceam tiramisu ori cu crema de ciocolata, ori cu crema de mascarpone. De data asta le-am combinat iar rezultatul a fost unul dintre cele mai delicioase torturi. Mai ales ca am dorit ceva rapid si fara coacere.

Ingrediente:

  • piscoturi
  • 250 ml frisca lichida indulcita ( Creme Patisserie de la Meggle am folosit eu)
  • 250 gr Nutella
  • 2 cutii de mascarpone ( 500 gr)
  • 2 galbenusuri
  •  3-4 linguri de zahar pudra (depinde cat de dulce doriti crema)
  • zeama de la un compot de ananas
  • 2 linguri de cacao ( pentru stratul presarat deasupra)

Mod de preparare.

1.Mai intai pregatim crema alba. Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul pudra pana cand devin o crema albicioasa. Le punem apoi 10 minute pe baie de aburi. In acesti timp le amestecam cu un tel. Apoi le lasam deoparte la racit.

2. Mixam frisca lichida apoi o impartim in 2 boluri in cantitati egale. Intr-unul dintre boluri adaugam si Nutella si o cutie de mascarpone ( 250 gr) si mai mixam 1-2 minute maxim. Deci crema de ciocolata a fost compusa din: 125 ml frisca lichida, 250 gr Nutella si 250 gr mascarpone.

In celalalt bol cu frisca adaugam crema de galbenusuri racita si cealalta cutie de mascarpone (250 gr) si mai mixam 1-2 minute maxim. Deci crema alba de mascarpone a fost compusa din : 125 ml frisca lichida, 2 galbenusuri, 3 linguri de zahar pudra si 250 gr mascarpone.

Uitati  cat de bine arata cremele mele si cat sunt de aerate:

 

3. Trecem 2-3 secunde piscoturile si pe o parte si pe cealalta prin compot de ananas si le asezam intr-un strat pe platou. Adaugam crema de ciocolata si o acoperim cu alt strat de psicoturi. Adaugam si crema de mascarpone si dam la rece 1 ora. Inainte sa servim, presaram cacaco deasupra tortului. Pofta buna!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like