De CraciunPrajituri

Prajitura Deux Cremes

Prajitura Deux Cremes

Prajitura Deux Cremes este o prajitura ce se prepara destul de usor si nu este costisitoare, iar ca si plus poate fi considerat faptul ca este foarte spornica. Ies suficiente portii, aproximativ 16-18 portii in functie de cat de mari le portionam.  Poate fi o prajitura pentru o duminica in familie sau o prajitura festiva pe masa de sarbatoare. Tin sa mentionez ca este o combinatie de blat de la Kinder felie de lapte cu creme pe care eu le folosesc de obicei pentru tort. A iesit un deliciu!

Sfaturi!

  • Putem coace un singur blat, insa nu se va taia perfect, de aceea va sugerez sa coaceti doua blaturi separate.
  • Blaturile se coc foarte usor deoarece sunt foarte subtiri. In 12 minute la cuptorul preincalzit la 180 de grade sunt gata.
  • Am copt blaturile in tava de yenna mare ce are dimnesiunile 31/22 cm.
  • Ciocolata cu care se glazureaza prajitura se amesteca cu lapte pentru a se mentine moalel.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de prajitura este foarte usoara si spornica.

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de gris
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Ingrediente creme:

  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • 250 gr mascarpone
  • 300 gr Finetti
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic de gelatina

+100 gr ciocolata cu lapte + 3 linguri de lapte pentu glazura

Mod de preparare.

1.Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam mierea si uleiul in fir subtire. Adaugam apoi faina, cacao, grisul si praful de copt si mixam bine pana le incorporam.

2.Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si le incorporam in compozitia de galbenusuri.

3. Impartim compozitia in mod egal in 2 boluri pentru a coace 2 blaturi. Coacem separat fiecare blat pentru 12-15 min. la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Este un blat foarte subtire,il intindem bine in tava, dar asa trebuie sa fie, nu va faceti griji.

4.Cat timp se coc cele doua blaturi, noi pregatim crema. Mixam spuma frisca lichida, iar cand este perfect spumata, adaugam mascarponele si mai mixam 1 minut.Impartim crema in 2 boluri. Intr-un bol adaugam si Finetti si cacao. Gelatina o hidratam si apoi o topim 7-8 secunde in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.  Adaugam gelatina in cele doua boluri cu crema in mod egal in fiecare bol.

Asamblam prajitura si o dam la rece. Dupa ce o portionam, ii adaugam un strat de glazura de ciocolata. Topim ciocolata cu 2-3 linguri de lapte si o adaugam cu ajutorul unei linguri. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker