Tort Cupola Regala cu rulada

Tort Cupola Regala cu rulada

By

Tort Cupola Regala cu rulada

Tort Cupola Regala cu rulada este un tort racoritor, de vara, rapid si mai ales delicios. Se poate face si cu rulada cumparata daca nu aveti timp suficient, desi mai gustos este cu rulada facuta acasa.  Gem folositi de care aveti, de care doriti. Eu am facut o singura foaie de rulada pe care am taiat-o in doua oarti egale si mi-au rezultat 2 rulade. Tava mea a avut 36/39 de cm. Daca nu aveti tava asa mare, puteti sa coaceti 2 rulade, fiecare din cate 4 oua, 4 linguri de zahar si 4 de faina. Cate oua folositi, atatea linguri de zahar si tot atatea de faina.

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • gem de cirese 
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri de iaurt
  • 1 lingura de zahar pudra vanilat
  • 7-8 caise ( orice fructe) 

Mod de preparare tort Cupola Regala.

1.Pregatim mai intai foaia pentru rulada: mixam albusurile spuma cu zaharul, iar apoi adaugam galbenusurile, apoi treptat faina si incorporam cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 10 minute. Foaia de rulada trebuie sa ramana alba, altfel va deveni casanta si nu se va putea rula.

2. Stropim bine un prosop de bucatarie curat cu apa si punem foaia de rulada pe prosop. Desprindem usor hartia de copt de pe rulada.

3.Taiem rulada in doua parti egale, le ungem cu gem si le rulam. Infasuram ruladele in prosopul ud.

Tort Cupola Regala cu rulada Tort Cupola Regala cu rulada

4.Mixam frisca lichida impreuna cu iaurtul si zaharul vanilat. Zahar puteti adauga dupa gust. Eu doar 1 lingura am pus.

5.Tapetam un castron mare cu folie alimentara si punem felii de rulada atat pe fundul cat si pe peretii castronului.

Tort Cupola Regala cu rulada

6.Punem cate un strat de frisca, adaugam caise taiate marunt si tot asa pana cand terminam frisca si se umple cupola.

Tort Cupola Regala cu rulada

7.Daca ne mai raman felii de rulada, le punem peste frisca si acoperim castronul. Dam la rece 30 de minute, dupa care rasturnam tortul pe un platou.

Pofta buna!

Tort Cupola Regala cu rulada Tort Cupola Regala cu rulada  Tort Cupola Regala cu rulada Tort Cupola Regala cu ruladaTort Cupola Regala cu rulada

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like