Torturi

Tiramisu cu Nutella

Tiramisu cu Nutella

Tiramisu cu Nutella este un desert de origine italiana cu crema delicioasa, piscoturi si Nutella. Este un desert cu reusita garantata.

Sfaturi!

  • Espresso este cafeaua preferată în Tiramisu italian autentic.  Dar, acesta se poate inlocui in functie de preferinte cu compot, suc, lapte sau cacao dizolvat in apa calduta.
  • În acest desert cu aromă de espresso se folosesc de obicei gălbenușurile de ou crude. Prin urmare, asigurați-vă că utilizați numai ouă proaspete.Totuși, dacă nu vrei să folosești ouă crude spoti sări peste ouă si folosesti doar frisca si mascarpone.
  • Este un desert fara coacere facut din doar cateva ingrediente: piscoturi, frisca lichida, mascarpone, Nutella si galbenusuri de ou.
  • Ingrediente suficiente pentru o tava mare, aproximativ 12 portii.
  • Reteta simpla si rapida. In aproximativ 10-15 minute avem gata pregatit un tort delicios. Insa, cel mai bine este consumat în a doua zi

Ingrediente:

  • 1 pachet de piscoturi/ 400 gr
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 gr mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr zahar
  • 50 ml cafea
  • 4-5 linguri de Nutella
  • cacao

Cum preparam Tiramisu cu Nutella.

1.Mai intai preparam o cafea neindulcita, 50 ml.  Adaugam inca 200 de ml de apa si o dizolvam. Daca doriti un gust mai puternic de cafea, faceti mai multa si nu o diluati cu apa.

2.Mixam galbenusurile cu zaharul timp de 4-5 minute pana cand zaharul se dizolva.

3.Frisca lichida o mixam spuma. Adaugam crema de galbenusuri si mascarponele si mai mixam 1-2 minute la viteza mica sa le incorporam bine.

4.Trecem piscoturile pe ambele parti prin cafea calduta si le punem intr-un vas de yenna mare sau intr-o tava.  Adaugam  Nutella topita si o intindem uniform deasupra piscoturilor apoi adaugam jumatate din cantitatea de crema.

5.Acoperim cu alt strat de piscoturi si ungem cu  putina crema. Restul de crema il punem intr-un pos si il lasam la frigider pentru a orna a doua zi tortul.  Infoliem bine tava cu tortul si o dam la rece pentru a doua zi sau timp de 4-5 ore. Inainte de servire ornam tortul cu restul de crema oprit in pos si presaram cacao din abundenta. Pofta buna!

Va las si o reteta deosebita de tort Tiramisu cu blat de pandispan.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker