Tiramisu cu Nutella
Tiramisu cu Nutella
Tiramisu cu Nutella este un desert de origine italiana cu crema delicioasa, piscoturi si Nutella. Este un desert cu reusita garantata.
Sfaturi!
- Espresso este cafeaua preferată în Tiramisu italian autentic. Dar, acesta se poate inlocui in functie de preferinte cu compot, suc, lapte sau cacao dizolvat in apa calduta.
- În acest desert cu aromă de espresso se folosesc de obicei gălbenușurile de ou crude. Prin urmare, asigurați-vă că utilizați numai ouă proaspete.Totuși, dacă nu vrei să folosești ouă crude spoti sări peste ouă si folosesti doar frisca si mascarpone.
- Este un desert fara coacere facut din doar cateva ingrediente: piscoturi, frisca lichida, mascarpone, Nutella si galbenusuri de ou.
- Ingrediente suficiente pentru o tava mare, aproximativ 12 portii.
- Reteta simpla si rapida. In aproximativ 10-15 minute avem gata pregatit un tort delicios. Insa, cel mai bine este consumat în a doua zi
Ingrediente:
- 1 pachet de piscoturi/ 400 gr
- 500 ml frisca lichida
- 500 gr mascarpone
- 3 galbenusuri
- 125 gr zahar
- 50 ml cafea
- 4-5 linguri de Nutella
- cacao
Cum preparam Tiramisu cu Nutella.
1.Mai intai preparam o cafea neindulcita, 50 ml. Adaugam inca 200 de ml de apa si o dizolvam. Daca doriti un gust mai puternic de cafea, faceti mai multa si nu o diluati cu apa.
2.Mixam galbenusurile cu zaharul timp de 4-5 minute pana cand zaharul se dizolva.
3.Frisca lichida o mixam spuma. Adaugam crema de galbenusuri si mascarponele si mai mixam 1-2 minute la viteza mica sa le incorporam bine.
4.Trecem piscoturile pe ambele parti prin cafea calduta si le punem intr-un vas de yenna mare sau intr-o tava. Adaugam Nutella topita si o intindem uniform deasupra piscoturilor apoi adaugam jumatate din cantitatea de crema.
5.Acoperim cu alt strat de piscoturi si ungem cu putina crema. Restul de crema il punem intr-un pos si il lasam la frigider pentru a orna a doua zi tortul. Infoliem bine tava cu tortul si o dam la rece pentru a doua zi sau timp de 4-5 ore. Inainte de servire ornam tortul cu restul de crema oprit in pos si presaram cacao din abundenta. Pofta buna!
Va las si o reteta deosebita de tort Tiramisu cu blat de pandispan.