Fara coacerePrajituri
Tarta fara coacere cu cirese si ciocolata
Tarta fara coacere cu cirese si ciocolata
Tarta fara coacere cu cirese si ciocolata, o tarta delicioasa preparata la rece este un desert usor de preparat si rapid. Nu este nevoie sa pornim cuptorul pentru acest desert, totul se prepara la rece. Avem nevoie, in schimb, de frigider. Desertul sta la rece cel putin 1 ora pentru a permite cremei sa se intareasca suficient. Toata lumea a mai cerut o portie, a fost senzationala.
Bine de stiut
-
- Am montat prajitura intr-o forma de tarta pentru ca avea peretii detasabili, insa se poate monta in orice alta forma aveti voi cu pereti detasabili.
- Folosim mascarpone de la temperatura camerei pentru crema de ciocolata. Folosim o spatula iar crema se va omogeniza perfect in cateva minute( 2-3 minute). Nu avem nevoie de mixer.
- Ciresele se pot inlocui cu alte fructe moi: capsuni, visine, mure, zmeura.
Ingrediente:
- 200 gr biscuiti Petit Beurre + 50 gr unt + 1 lingura cu cacao + 13 linguri cu apa
- 250 gr mascarpone + 200 gr Nutella
- 200 ml frisca lichida
- cirese
Cum preparam Tarta fara coacere
- Pasam biscuitii. Topim untul, adaugam cacao si amestecam bine, apoi adaugam apa si turnam amestecul peste biscuitii sfaramati. Amestecam bine, bine. Va rezulta un amestec destul de sfaramicios. Tapetam cat mai uniform fundul si peretii unei forme pentru prajituri cu peretii detasabili cu amestecul de biscuiti. Putem face acest lucru cu degetele sau cu fundul unei linguri.
- Amestecam mascarponele cu Nutella cu ajutorul unei spatule si adaugam crema de ciocolata in tarta noastra peste biscuiti.
- Mixam frisca lichida si o adaugam deasupra cremei de ciocolata. Ornam cu cirese si dam prajitura la rece 1-2 ore. Putem pudra cu cacao inainte de portionare. Simplu, nu? Pofta buna!
Va recomand si o alta prajitura fara coacere cu crema de ciocolata senzational de delicioasa.