Saratele cu unt si branza
Saratele cu unt si branza
Saratele cu unt si branza sunt pufoase, moi, delicioase. Deasupra le-am presarat cascaval razuit, insa acesta se poate inlocui cu branza razuita daca vreti sa ramaneti in acelasi registru. Mi-au iesit doua tavi si juatate din aceasta compozitie, iar saratelele au ramas moi si dupa ce s-au racit. Se pot pastra perfect cateva zile in cutii inchise sau acoperite cu folie alimentara.
Bine de stiut!
- Aceasta este o reteta veche pe care o folosea mama singura diferenta fiind faptul ca ea folosea untura. Saratelele ies perfect cu untura, insa aceasta se poate inlocui cu unt moale.
- Aluatul nu se lasa la dospit, imediat ce am framantat saralele, intindem foi, le taiem si le dam la cuptor.
- Deasupra se poate presara mac, susan, chimen, cascaval sau branza telemea tare.
Ingrediente:
- 1 ou
- 150 ml apa calduta
- 50 ml lapte caldut
- 25 gr drojdie proaspata
- 125 gr unt moale
- 125 gr branza telemea
- aprox. 600-630 gr faina
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1 lingura de chimen
- + 1 galbeunus, 2 linguri de lapte, 50 gr cascaval razuit pentru uns deasupra
Cum preparam Saratele cu unt si branza
1.Dizolvam drojdia in apa calduta.
2. Adaugam laptele, oul, untul moale si amestecam.
3. Adaugam faina, branza razuita, chimenul si sarea si framantam un aluat nelipicios. Daca le vreti mai sarate, puteti adauga mai multa sare. Aluatul rezultat este moale.
4.Intindem foi pe blatul presarat cu faina si taiem saratele. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt.
5.Ungem saratelele cu ou batut amestecat cu lapte si presaram cascaval razuit.
6. Coacem saratelele la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 18-20 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Pofta buna!
Sunt foarte moi, insa cred ca depinde cat de mult le tinem la cuptor, eu le-am scos cand au inceput sa se rumeneasca putin si pot spune ca a fost bataie pe ele. Pofta buna!
Va recomand si o reteta de saratele foarte rapida.