Prajituri

Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere cu aluat turnat. Se pune in tava juatate din aluat si se semicoace. Se adauga merele si restul de aluat si asta-i tot. Prajitura este super spornica si delicioasa. Eu am copt-o intr-un vas de yenna mic si mi-au iesit 12 portii, suficiente pentru noi. Eu am avut mere verzi de la bunici de la tara si am folosit din acelea. Fiind verzi, inca necoapte bine, au fost mai acrisoare.

Cateva sfaturi

  • Caramelizam merele cu zaharul inainte sa le adaugam la prajitura.
  • Tava o tapetam cu hartie de copt sau o ungem cu ulei si apoi o tapetam cu faina.
  • Inlocuiri. Merele se pot inlocui cu pere. Sau se pot combina mere cu pere.
  • Aluatul este moale si trebuie intins bine cu o spatula caci nu este mult, insa va creste suficient in timpul coacerii.

Ingrediente:

  • 2 oua
  • 150 g zahar + 3 linguri
  • 70 ml ulei
  • 70 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic de praf de copt
  • 4-5 mere
  • scortisoara
  • zahar pudra

Cum preparam Prajitura turnata cu mere

1.Mai intai curatam merele de coaja, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugam 4 linguri de zahar si le caramelizam timp de 8-10 minute. La final adaugam si un praf de scortisoara dupa gust.

2. Batem cu telul cele 2 oua cu zaharul pentru 2-3 minute. Adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, iar apoi adaugam faina si praful de copt si amestecam cu telul.

3.Tapetam un vas mic cu hartie de copt. Adaugam jumatate din compozitie, nivelam cu o spatula  si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 15 minute.

4.Adaugam merele caramelizate peste aluatul semicopt si acoerim cu rastul de aluat pe care la fel il nivelam usor cu o spatula.

5.Coacem prajitura timp de 25-30 de minute sau pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea. Imediat ce o scoatem din cuptor, pudram prajitura cu zahar pudra si o lasan la racit. De-abia dupa ce se raceste o putem portiona. Pofta buna!

Din categoria deserturilor simple si delicioase cu mere va recomand si o rulada turnata.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker