Prajitura Tavalita cu ciocolata alba
Prajitura Tavalita cu ciocolata alba
Prajitura Tavalita cu ciocolata alba este un deliciu pe care orice iubitor de ciocolata ar trebui sa il incerce. Este perfecta pentru a-ti incanta simturile, este pufoasa si aromata, dar mai ales spornica. Ies aproximativ 30-32 de portii delicioase. Aceasta prajitura este perfecta si atunci cand avem musafiri sau un eveniment in familie deoarece se prepara foarte usor si ies multe portii. Imi placa foarte mult aceasta prajitura, de fapt eu iubesc ciocolata alba si atunci nu avea cum sa nu imi placa acest deliciu.
Bine de stiut!
- Nu este nevoie sa separam albusurile de galbenusuri pentru prepararea blatului.
- Lasam blatul la racit inainte sa il portionam.
- Amestecul de ciocolata nu trebuie sa fie prea vascos pentru ca acesta are rolul de a insiropa oarecum prajitura.
- Reteta usoara si rapida. Nu este nevoie sa petrecem prea mult timp in bucatarie.
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri cu zahar
- 6 linguri cu ulei
- 8 linguri cu varf cu faina
- 2 linguri cu cacao
- 1 plic de praf de copt
- un strop de esenta de rom
- + 140 ml lapte, + 300 gr ciocolata alba, + 50 gr nuca de cocos
Cum preparam Prajitura Tavalita cu ciocolata alba
1.Mai inatai preparam blatul. Spumam ouale, apoi adaugam zaharul si mixam pana cand acestea devin o crema densa. Adaugam cacao si apoi uleiul si mixam bine dupa fiecare.
2.Adaugam faina si praful de copt si incorporam cu o spatula. Adaugam la final esenta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem prajitura timp de 30-35 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de grade. Facem testul cu scobitoarea.
3.Lasam blatul la racit si apoi il portionam.
4.Incalzim bine laptele si apoi adaugam ciocolata rupta in cubulete si amestecam pana cand ciocolata se dizolva bine.
5.Dam feliile de blat prin ciocolata alba si imediat prin nuca de cocos din abundenta. Pofta buna!