Aluaturi dulciDe PastePrajituri

Pasca Trio cu portocala si ciocolata

Pasca Trio cu portocala si ciocolata

Pasca Trio cu portocala si ciocolata este unul dintre deserturile traditioanale care nu lipsesc pe masa de Paste. Ai mei iubesc pasca si in fiecare an o prapar eu acasa. Anul trecut am avut pasca cu ciocolata, acum vom prepara pasca Trio, vom combina cele 3 variante de pasca: cu aluat, cu branza dulce si cu ciocolata. Aceasta versiune de pasca Trio a devenit preferata noastra. Nu va speriati, nu se prepara greu deloc, iar rezultatul este senzational. Ideea aceasta mi-a venit in timpul unei fereste. Aveam ora libera si ma gandeam sa fac ceva delicios pentru Paste. Asa ca am luat o foaie, un pix si am inceput sa scriu gramaje si ingrediente pentru aluat, apoi pentru umplutura de branza. Asta ca sa vedeti ce face un profesor cand are fereastra 🙂

  • Avem nevoie de mixer vertical pentru pasarea branzei.
  • Am folosit o tava cu peretii detasabili cu diametrul de 24 de cm .
  • Recomandat sa nu folosim branza prea sarata sau sa o desaram, sa o lasam in apa cateva ore, daca este prea sarata.
  • Folosim telemea de vaca.

Ingrediente aluat:

  • 100 ml lapte cladut
  • 1 lingura de ulei/ 8 gr
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 80 gr zahar
  • coaja de portocala
  • 250 gr faina

Ingrediente umplutura:

  • 350 gr telemea de vaca
  • 3 oua
  • 200 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 100 gr iaurt grecesc cremos/ smantana
  • 2 linguri de faina + 2 linguri de gris
  • 100 gr ciocolata cu minim 40 % cacao
  • 1 lingura coaja de portocala + 50 gr stafide + 5-6 caise/ prune  confiate
  • esenta de rom 

Cum preparam Pasca Trio cu portocala si ciocolata

1.Mai intai preparam aluatul. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in laptele caldut. Adaugam uleiul, coaja de portocala si faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Lasam aluatul timp de 45-50 de minute la dospit in loc calduros.

2.Preparam intre timp umplutura. Pasam branza cu un mixer vertical. Batem ouale cu zaharul si untul de la temperatura camerei cu un tel. Adaugam branza, iaurtul grecesc, coaja de portocala, faina si grisul si le incorporam bine.

3.Impartim compozitia in 2 parti mai mult sau mai putin egale. Intr-una dintre ele adaugam fructele uscate, in cealalta adaugam ciocolata topita si esenta de rom.

4.Intindem o foaie de aluat mai mare decat tava astfel incat sa acopere si peretii. Ungem tava cu ulei, presaram faina si adaugam aluatul. Turnam intai compozitia alba in interior, apoi punem cu ajutorul unei linguri compozitia de ciocolata care devine mai densa.

5.Coacem pasca timp de 40-45 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade sau pana cand este coapta perfect. O lasam sa se raceasca complet inainte de portionare si o ornam dupa preferinta.

Pofta buna!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker