Prajitura Negresa cu nuci si ciocolata
Prajitura Negresa cu nuci si ciocolata
Prajitura Negresa cu nuci si ciocolata este atat de delicioasa ca nu te poti opri la prima portie. De obicei faceam Negresa fara ciocolata, dar acum i-am adaugat si o mana de nuci si o glazura de ciocolata si a iesit un deliciu. In plus, este o prajitura foarte spornica, am facut compozitia asta intr-o tava mare si au iesit foarte multe portii. Daca aveti tava mica, trebuie sa injumatatiti cantitatile. Glazura de ciocolata am adaugat-o dupa ce am portionat prajitura pentru a-i da sansa sa curga frumos pe margini.
Ingrediente:
- 6 oua
- 300 g margarina Unirea
- 300 g zahar
- 300 g faina
- 25 g cacao
- 1 plic de praf de copt
- esenta de rom
- 200 g ciocolata +2 linguri de lapte
- 100 g de nuca
Mod de preparare negresa cu ciocolata.
1.Se mixeaza mai intai margarina de la temperatura camerei cu zaharul timp de 4-5 minute. Se adauga galbenusurile, cacao si esenta si se mixeaza in continuare pana cand sunt incorporate bine.
2. Adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt si nucile taiate grossier si incorporam usor cu o lingura de lemn.
3.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Am folosit o tava mare cu dimensiuni de 28/20 de cm.
4. Intr-o craticioara punem ciocolata si laptele si le lasam la foc mic amestecand continuu pana cand ciocolata se topeste. Portionam Negresa de-abia cand se raceste.
5Turnam ciocolata peste negresa portionata si presaram deasupra nuca maruntita.
Nu-i asa ca nu este greu deloc? Se face usor si este delicioasa! Sa aveti pofta! 🙂
O alta reteta de Negresa la fel de delicioasa este cea cu bezea deasupra sau cea cu crema de branza.