Prajitura fara zahar cu mascarpone si fructe de padure
Prajitura fara zahar cu mascarpone si fructe de padure
Prajitura fara zahar cu mascarpone si fructe de padure este o prajitura delicioasa, in ciuda faptului ca nu contine zahar absolut deloc. Am facut aceasta prajitura pentru mama, care are diabet, insa am savurat toti cate o portioara. Este chiar delicioasa!
Bine de stiut!
- Folosim ciocolata fara zahar. Scrie pe ambalaj Free Sugar. Eu am combinat ciocolata amaruie si ciocolata cu lapte.
- Putem folosi fructe de padure congelate sau proaspete, putem folosi zmeura, mure, capsuni.
- Blatul se poate insiropa si vom avea o prajitura ce se serveste cu lingurita sau se poate lasa ne insiropat si vom abea o prajitura ce nu se poate servi cu lingurita.
- Reteta usoara si rapida.
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 6 linguri cu faina
- 5 linguri cu ulei
Ingrediente crema:
- 250 gr mascarpone
- 150 gr ciocolata fara zahar ( 75 gr ciocolata amaruie, 75 grame ciocolata cu lapte)
- 4 linguri cu lapte
- 150 gr fructe de padre
Cum preparam prajitura fara zahar
1.Mai intai preparam blatul. Mixam albusurile spum. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si le adaugam peste albusuri. Incorporam cu o spatula. Adaugam si faina si o incorporam si pe aceasta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 200 de garde. Am folosit o tava cu dimensiunile 24/33 de cm. Blatul acesta nu creste prea mult si se crapa deasupra datorita fapului ca este fara zahar. Nu este pufos, este mai degraba rigid.
2.Lasam blatul la racit si preparam crema. Topim ciocolata impreuna cu laptele si o lasam sa se racoreasca, apoi o adaugam in 3-4 transe peste mascarpone. Incorporam cu o spatula.
3.Datorita faptului ca nu avem un blat crescut, l-am taiat in 2 pe lungime. Am adaugat jumatate din crema, apoi fructe de padure si am acoperit cu cealata parte de blat. Am ornat cu crema. Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore.
Pofta buna!
Va recomand si prajitura cu morcovi fara zahar.