Prajitura cu caramel si foi de napolitana

By

Prajitura cu caramel si foi de napolitana

Prajitura cu caramel si foi de napolitana este o prajitura extrem de economica, de rapida si de delicioasa. Asta daca ai nucile acasa si nu trebuie sa le cumperi 🙂

Este o prajitura pe care o faceam inca din copilarie cu mama si ne placea atat de mult! Asa ca tare m-am bucurat cand mama mi-a adus un pachet de foi de napolitane. Umplutura asta cu caramel o faceam si atunci, dar mama mai facea si cu crema de ciocolata. Eu fiind fan caramel, am ales sa le umplu cu o crema de nuci si caramel. Nu este extrem de dulce, in ciuda cantitatii mare de zahar folosite.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 1 pachet de unt ( 200 de grame)
  • 4 oua
  • 400 g zahar
  • 250 g nuci macinate
  • esenta de rom

Mod de preparare.

1.Mai intai caramelizam zaharul.

2. Adaugam untul si amestecam continuu timp de 4-5 minute.

3. Batem ouale ca pentru omleta si le adaugam in crema caramel.

4. Amestecam continuu timp de 7-8 minute pana cand se ingroasa suficient crema.

5. Adaugam nucile macinate si mai lasam pe foc 1-2 minute. La final adaugam si esenta. Lasam crema 5 minute deoparte, dar nu mai mult ca se intareste foarte repede. Se intareste si cu greu se va mai putea intinde peste foi ( si asa se intinde ea foarte greu).

6.Ungem fiecare foaie de napolitana cu crema caramel. Este suficienta crema pentru toate foile, doar ca trebuie intinsa foarte bine. La final acoperim prajitura cu o greutate si lasam 3-4 ore deoparte pentru a se inmuia bine foile de napolitane si pentru a se lipi foile intre ele. Pofta buna!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like