Prajituri

Mini eclere cu crema de vanilie si frisca

Mini eclere cu crema de vanilie si frisca

Mini eclere cu crema de vanilie si frisca – cele mai gustoase eclere facute acasa. Nu stiu daca v-am spus vreodata, dar eclerele sunt desertul meu pereferat. Desi le iubesc, de fiecare data imi este greu cand amestec aluatul dupa fiecare ou. Insa, merita efortul. Cojile ies perfecte, pufoase, crescute. Iar ca si crema folosesc de fiecare data crema de vanilie+ frisca.

Bine de stiut!

  • Nu deschidem usa cuptorului sub nicio forma in primele 20 -25 de minute de cand dam eclerele la cuptor. De-abia la final cand acestea incep sa se rumeneasca, putem deschide usa cuptorului cate putin. Evitam astfel ca eclerele sa se plosteasca.
  • Facem eclerele cu un dui cu gura cat mai larga.
  • Putem sa facem mini eclere sau eclere mai mari.
  • Mi-au iesit 35 de bucati de mini eclere, insa depinde foarte mult de marimea acestora.

Ingrediente coji:

  • 4 oua
  • 130 gr faina
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa

Ingrediente crema:

  • 3 oua
  • 130 gr zahar
  • 30 gr faina + 30 gr amidon 
  • 350 ml lapte
  • esenta de vanilie sau de portocala 

+ 200 ml frisca lichida

+ 150 gr ciocolata de menaj Kandia + 8-10 linguri de lapte

Cum preparam Mini eclere cu crema de vanilie si frisca

1.Mai intai preparam cojile pentru eclere. Punem apa impreuna cu uleiul la fiert si le lasam pana cand clocoteste bine. Adaugam toata faina si incorporam rapid cu telul de bucatarie. Luam cratita de pe foc si adaugam treptat ouale amestecand bine cu telul dupa fiecare pana cand se incorporeaza bine. Asta este etapa care imi da dureri de brat 🙂

2. Formam bastoane cat mai groase cu ajutorul unui pos. Cele mai groase bastoane se vor umfla mult, daca nu sunt suficient de groase, nu vor creste suficient.

3. Coacem eclerele timp de 35-40 de minute sau pana cand se rumenesc  usor in cuptorul prieincalzit la 180 de grade. Daca nu sunt coapte suficient de bine, eclerele se vor „lasa” dupa ce le scoatem din cuptor. Dupa ce se racesc le taiem capacele in totalitate. Daca este nevoie, vom indeparta surplusul de aluat din interiorul eclerelor.

4. Pentru crema batem ouale cu zaharul si apoi adaugam faina si amidonul si amestecam bine. Adaugam si laptele in fir subtire si punem la foc mediu crema. O lasam pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca, iar cand incepe sa se ingroase trebuie sa amestecam in ea continuu. Adaugam esenta si lasam crema la racit amestecand din cand in cand sa nu se formeze pojghita deasupra ei.

Frisca o mixam spuma.

5.Umplem eclerele cu crema cu ajutorul unui pos si deasupra cremei aduagam un strat de frisca. Acoperim eclerele cu capacele taiate  precedent.

6. Pentru glazura topim ciocolata in cuptorul cu microunde impreuna cu laptele. Ungem fiecare capac de ecler cu glazura si le dam 1 ora la rece.

Pofta buna! Sper ca v-am inspirat si ca v-a placut reteta noastra. Daca ati incercat reteta noastra, dat-ne de stire!

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker