Aluaturi dulciDiverse

Foi fragede coapte pe dosul tavii

Foi fragede coapte pe dosul tavii

Foi fragede coapte pe dosul tavii se prepara usor, sunt spornice, iar prajitura rezultata se poate pastra 3-4 zile. Din aceste foi se poata pregati o prajitura Alba ca zapada, prajitura cu crema de ciocolata sau chiar tort Alba ca zapada. Eu am facut tort de ziua tatalui meu si a fost foarte apreciat.

Aceasta este reteta clasica de foi, cea cu amoniac, asa cum o stiu din copilarie.

Sfaturi

  • Ies 7 foi rotunde cu diametrul de 24 de cm  din aceasta compozitie sau 4 foi mari cat tava aragazului ( asta daca doriti sa faceti prajitura)
  • Foile se coc foarte repede, in 7-8 minute sunt gata. Ne dam seama ca sunt coapte suficient atunci cand incep sa se aureasca pe margini.
  • Foile coapte sunt casante, se rup numaidecat. Se desprind usor de hartia de copt dupa ce se racesc, insa cu mare atentie.
  • Prajitura trebuie lasata la rece cel putin 12 ore pentru a se inmuia suficient foile. Se imbraca prajitura in folie alimentara si se aseaza deasupra ei o greutate, un platou mai greu care sa o preseze bine.

Ingrediente foi :

  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • zeama de lamaie
  • faina aproximativ 500-520 de grame. 

1.Pentru prepararea foilor :  amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Amestecam bine totul cu un tel pana topim zaharul.

2.Adaugam sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si apoi adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen, potrivit de tare care nu se lipeste de maini.

3.Lasam aluatul sa se odihneasca pentru 10-15 minute, timp in care se incinge cuptorul. Impartim aluatul in 7 parti si intindem fiecare foaie cat mai subtire pe foaie de copt. Asezam tava deasupra foii intinse si decupam astfel incat sa aiba toate foile aceeasi dimensiune.

4.Luam cu tot cu hartia de copt pe care le intindem si coacem foile pentru tort sau prajitura pe dosul tavii in cuptorul preincalzit la 200 de grade. In aproximativ 7-8 minute sunt gata. Le lasam pana cand incep sa se aureasca usor. Atentie ca sunt casante, sa nu le rupem!

Le umplem dupa preferinta.

Va las si reteta de prajitura Alba ca zapada aici.

Va las si reteta de foi fragede cu crema de ciocolata, o alta prajitura spornica si delicioasa.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker