Aluaturi dulciPrajituri

Placinta cu branza cu foi fragede de casa

Placinta cu branza cu foi fragede de casa

Placinta cu branza cu foi fragede de casa este unul dintre cele mai simple, dar delicioase deserturi. Asa facea bunica foile de placinta. Si le intindea, si le intindea pana cand avea cele mai subtiri foi. Aluatul permita intindere cat mai mare.

Sfaturi pentru pregatirea placintei

  • Atunci cand intindem foile trebuie sa presaram faina din abundenta pe blatul de lucru, dar si deasupra foii pentru a o intinde cat mai mult si pentru a evita lipirea acesteia de facalet.
  • Din acest aluat ies aproximativ 5 foi de placinta pe car le putem rula sau putem sa le alternam in tava impreuna cu umplutura.
  • Cat despre umplutura, putem folosi branza telemea, cat mai tare, mere caramelizate sau dovleac. Uneori faceam si cu cirese, struguri sau gemuri.

Ingrediente aluat:

  • 250 ml apa calduta
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 50 gr untura
  • 500- 520 gr faina
  • 2 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • esenta de lamaie/vanilie

Ingrediente umplutura:

  • 600 gr branza telemea
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • esenta de vanilie

Mod de preparare.

1.Mai intai preparam aluatul pentru placinta. Punem faina impreuna cu praful de sare intr-un bol. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in apa calduta si o adaugam peste faina. Adaugam si untura si esenta si framantam un aluat elastic si nelipicios. Punem aluatul la dospit in loc calduros pentru 50-60 de minute.

2.Intre timp, razuim branza sau o pasam cu blenderul vertical. Adaugam ouale, zaharul, esenta si stafidele si amestecam bine compozitia.

3.Impartim aluatul dospit in 5 parti aproximativ egale. Intindem foile cat mai subtire posibil si le ungem cu compozitie de branza. Le rulam si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Coacem placinta pentru 40-45 de minute sau pana cand se gateste suficient.

  • Cand scoatem placinta din cuptor, o acoperim cu un prosop curat si o lasam sa se raceasca.
  • Pudram cu zahar pudra.

Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker