Diplomat- tort cu blat de pandispan si crema de vanilie
Diplomat- tort cu blat de pandispan si crema de vanilie
Diplomat- tort cu blat de pandispan si crema de vanilie, un tort delicios si usor de preparat. Este un tort racoros, nu este extrem de dulce si rezista 2-3 zile la frigider.
Sfaturi
- Blatul de pandispan inlocuieste piscoturile din diplomat si este o versiune delicioasa. Daca sunteti in criza de timp, pur si simplu inlocuiti blatul de pandispan cu piscoturi si aveti un tort rapid si delicios.
- Blat pufos fara praf de copt. Se poate folosi si chiar este indicat sa il coacem inainte cu o zi sa il folosim.
- Se pot folosi fructe din compot sau fructe proaspete sau chiar combinate.
- Insiropam blatul cu siropul din compot.
Ingrediente blat:
- 5 oua
- 150 gr zahar
- 150 gr faina
- 50 ml ulei
- un praf de sare
Ingrediente crema:
- 500 ml frisca lichida
- 3 galbenusuri
- 300 ml lapte
- 150 gr zahar
- 2 plicuri de gelatina
- esenta de vanilie
- 1 compot de ananas, 1 compot de piersici sau combinatie de fructe proaspete
Cum preparam Diplomat- tort cu blat de pandispan si crema de vanilie
1.Mai intai preparam blatul. Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana cand albusurile devin o spuma densa si tare. Mixam balbenusurile cu uleiul timp de 1 minut si le adaugam peste albusuri. Incorporam cu o spatula si apoi adaugam faiana si esenta si incorporam bine. Tapetam o tava cu hartie de copt si coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
2.Lasam blatul la racit, apoi il feliem in 3 parti.
3.Preparam crema: mixam spuma frisca lichida. Umplem un pos cu frisca pe care o vom folosi la ornat tortul si o punem la rece.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul si cu laptele si le punem pe bain- marie ( punem un vas cu apa la fiert si in acest vas vom adauga vasul nostru cu crema) si amestecam continuu. Crema noastra va ramane lichida, foarte putin se va ingrosa si va rezulta ca o compozitie de clatite. Imediat ce luam crema de pe foc adaugam in aceasta un plic de gelatina hidratat in 50 ml de apa si esenta de vanilie. Lasam crema la racit, apoi o adaugam in frisca mixata spuma si mixam 1 minut doar cat sa o incorporam. Mai adaugam inca un plic de gelatina hidratat in 50 ml de apa si apoi topita 10-13 secunde la cuptorul cu microunde. Mixam inca un minut crema sa incorporam bine gelatina.
4.Punem prima parte de blat pe platou si o insiropam cu compot, adaugam crema si apoi un strat generos de fructe taiate cubulete. Adaugam din nou crema si acoperim cu blat. Repetam operatiunea si cand terminam dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore. Ornam tortul cu frisca din pos si cu fructe dupa preferinta. Pofta buna!