Desert Tort Egiptean
Desert Tort Egiptean
Desert Tort Egiptean este unul dintre cele mai bune torturi. Desi este nevoie de o lista intreaga de ingrediente, nu este greu deloc de praparat. Si nici foarte mult timp nu necesita. In aproximativ 2 ore am fost gata cu totul. Bine, recunosc! Fetita m-a ajutat cu mixatul albusurilor, la frisca si la muzica 🙂
Noi am facut acest tort fara vreo ocazie speciala, insa este senzational de bun, merge de minune la aniversari sau ocazii deosebite.
Ingrediente foi:
- 8 albusuri
- 8 linguri de zahar
- 6 linguri de faina
- 150 gr nuca mamcinata ( cantarita dupa macinare)
- un praf de sare
Ingrediente crema:
- 8 galbenusuri
- 2 linguri de faina
- 3 linguri de amidon alimentar
- 450 ml lapte
- 200 gr zahar
- 150 gr unt
- esenta de vanilie
Ingrediente suplimentare:
- 200 ml firsca lichida indulcita
- 150 gr nuca macinata
- 6 linguri de zahar
Mod de preparare.
1.Mai intai pregatim compozitia pentru foi. Mixam albusurile cu un praf de sare pana cand incep sa se spumeze. Adaugam zaharul si mixam pana cand devine o bezea ferma. Adaugam faina in 2 reprize si nuca macinata si incorporam usor cu o spatula. Impartim compozitia in 4 boluri ( o putem cantari sau cu aproximatie, eu am cantarit-o).
2.Tapetam o tava cu hartie de copt si punem o parte din compozitie. O coacem 10-12 minute la cuptorul preincalzit la 170 de grade. Cand este gata o punem pe un platou fara sa dezlipim hartia de copt. Hartia de copt o dezlipim cand asamblam tortul.
3.In timpul in care se coc foile pregatim crema. Punem 400 ml lapte pe foc. Galbenusurile le amestecam cu zaharul, cu faina si amidonul. Turnam in fir subtire 50 ml lapte si amestecam bine. Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte si lasam in continuare pe foc pana cand se ingroasa ca o budinca. Lasam crema la racit. Spumam untul cu o lingura de zahar, adaugam crema si esenta de vanilie si mixam bine.
4.Frisca lichida o mixam spuma si o dam la firgider pana suntem gata cu totul.
5.Caramelizam 6 linguri de zahar, adaugam nuca macinata si apoi amestecam. Lasam 1-2 minute pe foc, dupa care rasturnam caramelul pe un tocator. Cand este racit complet in blenduim sau il pisam bine.
6.Trecem la asamblarea tortului. Punem o foaie de blat cu fata in jos si hartia de copt deasupra. Dezlipim hartia de copt si adaugam un strat de crema de vanilie. Adaugam un alt strat de frisca si presaram nuci caramelizate. Tot asa facem dupa fiecare foaie de blat. Deasupra acoperim tortul cu crema de vanilie, presaram nuca macinata si ornam cu frisca.
Dam la rece pentru minim 2 ore sau peste noapte. Pofta buna!