Desert Diplomat fara coacere
Desert Diplomat fara coacere
Desert Diplomat fara coacere – un tort delicios si rapid ce merge facut cu orice fructe moi aveti la indemana. Fie ca il facem in forma rotunda, fie ca il facem in forma dreptunghiulara, acesta este un desert racoritor, de vara.
Sfaturi!
- Tapetam vasul in care vom monta tortul/ desertul cu folie alimentara. Cand vom rasturna tortul, indepartam folia si ramane perfect pentru ornat.
- Se pot folosi orice fructe moi aveti la indemana: mure, caspuni, zmeura, caise, piersici, kiwi sau banane. Se pot folosi si fructe din compot. Caisele din compot sunt delicioase si ii vor da un gust nemaipomenit.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de Diplomat este extrem de usoara si de rapida. Nici macar nu pornim cuptorul si obtinem un desert minunat.
Ingrediente:
- 1 compot de piersici
- 2-3 kiwi
- 300 g frisca lichida
- 125 g iaurt
- 1 plic de gelatina
- piscoturi
Mod de preparare
1.Punem mai intai gelatina la hidratat 10 minunte in 100 ml apa, apoi o divolvam pe baie de aburi.
2.Batem frisca impreuna cu iaurtul si adaugam si gelatina topita. Incorporam bine. Daca mai este nevoie, mai puteti adauga zahar pudra dupa gust, eu nu am adaugat.
3. Tapetam o tava cu folie alimentara si punem pe fundul acesteia piersici din compot sau ce fructe aveti la indemana. Punem piscoturi pe peretii formei.
4. Adaugam jumatate din cantitatea de frisca, apoi punem un strat de piscoturi si piersici si banane taiate cubulete.
5. Acoperim cu restul de frisca, iar deasupra punem piscoturile dupa ce le-am trecut cateva secunde(20-30) prin zeama de la compotul de piersici. Acoperim tortul cu folie alimentara si dam la rece 1 ora. Desfacem folia si rasturnam tortul pe un platou. Putem orna cu frisca si cu fructe sau cum doreste fiecare.
Pofta buna!
Din categoria torturilor fara coacere si la fel de delicios este tortul cu piscoturi, capsuni si ciocolata
Bună ziua .Îmi puteți spune ce dimensiune are tava ? Mulțumesc frumos .
Este o forma de cozonac