Torturi

Tort Catifea verde

Tort Catifea verde

Tort Catifea verde- un tort racoritor si delicios. Un tort cu spanac frisca si ciocolata alba. Da, spanac, ati vazut bine. Nu ma gandeam vreodata ca voi face un tort atat de bun cu spanac. Eu foloseam spanacul ca aliment sarat, insa atat de bun este tortul asta! Deloc gretos, as fi putut manca lejer 2,3,4 portii 🙂

Iar copilul, copilul a fost atat de incantat de culoarea tortului incat a mancat o portie intreaga.

Sfaturi!

  • Blatul este umed si sfaramicios. Din aceasta cauza nu este nevoie sa-l isiropati. Este suficient sa-l lasati 2-3 ore la rece si va fi perfect pufos si moale la portionare.
  • Am folosit spanac proaspat, insa se poate folosi si spanac congelat si stors foarte, foarte bine de zeama.
  • Coacem 2 blaturi pe care le taiem in 2 si vom obtine 4 parti. Pe cea mai urata dintre ele o sfaramam pentru a obtine efectul de catifea.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de tort este extrem de usoara si se prepara rapid.

Ingrediente blat:

  • 5 oua
  • 200 gr spanac
  • 200 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 20 gr zeama de lamaie
  • 1 plic de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 350 gr frisca lichida indulcita
  • 150 gr ciocolata alba 
  • 3 linguri de lapte
  • + zmeura, coacaze sau alte fructe pentru decor

Mod de preparare.

1.Frunzele de spanac spalate le punem intr-un bol, adaugam uleiul si zeama de lamaie si le mixam cu mixerul vertical pana cand devin o pasta.

2.Mixam ouale cu zaharul pana cand devin o spuma densa. Adaugam pasta de spanac, apoi faina si praful de copt si incorporam cu o spatula.

3.Tapetam o forma rotunda cu hartie de copt si turnam jumatate sau un sfert din compozitie. Coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Am folosit o forma cu diamtrul de 21 de cm. Coacem apoi si cealalta parte de compozitie. Vom avea 3 blaturi pe care le portionam in 2. Partea cea mai nedreapta o sfaramam.

4. Pentru crema mixam frisca lichida si adaugam ciocolata topita in lapte si racorita putin. Mai mixam 1 minut si vom obtine o crema delicioasa.

5.Asamblam tortul fara sa insiropam blaturile. La final imbracam tortul in crema si il acoperim cu baltul sfaramat. Dam tortul la rece 2-3 ore. Il ornam cu fructe proaspete sau congelate. Pofta buna!

Am facut de 2 ori acest tort si de fiecare data a fost foarte apreciat.

 

sursa: 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker