Biscuiti

Cornulete fragede cu gem

Cornulete fragede cu gem

Cornulete fragede cu gem ne facea mama in fiecare an de Craciun pe vremea cand eram copil. Atunci ma  cam saturasem de ele, dar acum mare pofta am avut. Eu le-am facut cu gem de zmeura, dar as fi preferat sa am un gem de caise, de visine sau altceva mai aromat. La final se dau cornuletele astea  generos prin zahar pudra vanilat si se mentin mai multe zile fragede in cutii ermetic inchise. Iar aluatul este nemaipomenit, cornuletel ies foarte fragede, veti vedea si voi?

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 3 linguri cu varf cu untura
  • 20 g drojdie proaspata
  • 130 ml apa minerala
  • 500 g faina
  • coaja rasa de portocala
  • 300 g gem
  • aprox. 100 g nuca maruntita
  • zahar pudra aprox. 200 g

Mod de preparare cornulete cu gem.

1.Se pune mai intai faina cernuta intr-un bol. Se adauga oul, untura, drojdia divolvata in apa minerala, si coaja de portocala si se framanta putin pana rezulta un aluat omogen. Coaja de portocala se poate inlocui cu coaja de lamaie sau cu esenta.

Cornulete fragede cu gem

2.Aluatul acoperit cu un prosop se lasa la dospit pentru 1 ora la loc calduros.

3.Gemul il amestecam cu nuca maruntita, putem insa sa il lasam si simplu.

4.Dupa ce s-a dospit aluatul, se intind foi foarte subtiri pe masa sau pe blatul de lucru presarat cu faina, se taie triunghiuri (nu foarte mari), iar in partea lata a triunghiului punem gemul si rulam.

Cornulete fragede cu gem Cornulete fragede cu gem

5.Punem cornuletele formate in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aprox. 20 de min. sau pana cand incep sa se rumeneasca usor.

6.Cand sunt gata, se dau fierbinti prin zahar pudra. Din aceasta compozitie mi-au iesit 2 tavi de cornulete.

Pofta buna!

Cornulete fragede cu gem Cornulete fragede cu gem Cornulete fragede cu gem

Din categoria cornuletelor fragede, va sugeram sa aruncati o privire si peste reteta de Potcoave– cornulete foarte fragede cu nuca, dar fara gem.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker