ChecuriPrajituri

Chec umed cu mix de fructe congelate

Chec umed cu mix de fructe congelate

Chec umed cu mix de fructe congelate si crunck englezesc este unul dintre cele mai delicioase deserturi preparate rapid si fara mare efort. Crunck- ul este nemaipomenit. Este dulce, iar in combinatie cu fructele de padure care sunt acrisoare face din acest chec cel mai bun desert gustat.

Am amestecat ingrediente 3-4 minute cu tel, am adaugat fructe de padure si am pus la copt 40 de minute. Simplu si delicios!

Utile!

  • Nu avem nevoie de mixer, vom amesteca ingredientele cu ajutorul unui tel.
  • Fructele le adaugam congelate, nu este nevoie sa le decongelam inainte. Am folosit un mix compus din afine, zmeura, capsuni si coacaze rosii.

Ingrediente chunck: 

  • 20 gr unt
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri cu varf de faina
  • 1/2 lingurita scortisoara

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 80 gr unt
  • 40 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 140 gr iaurt simplu
  • 250 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • coaja razuita de lamaie
  • un praf de scortisoara
  • 250-300 gr fructe de padure 

Cum preparam chec umed cu mix de fructe congelate

1.Mai intai pregatim crunck-ul: topim untul si il amestecam cu zaharul, faina si scortisoara si il lasam deoparte. Untul va absorbi amestecul de faina si va deveni mai sfaramicios in momentul adaugarii deasupra checului.

2.Cu ajutorul unui tel amestecam 1-2 minute untul de la temperatura camerei cu uleiul si cu zaharul.

3.Adaugam ouale pe rand amestecand dupa fiecare, adaugam iaurtul, apoi faina cu praful de copt si coaja de lamaie razuita. Amestecam 1-2 minute cu telul pana cand se incorporeaza bine ingredientele.

4.Tapetam o forma de chec cu hartie de copt si turnam 3/4 din compozitia de chec. Adaugam o parte din fructele de padure si adaugam restul de aluat. Adaugam o parte de crunck, adaugam restul de fructe de padure si presaram apoi deasupra resul de crunck.

Coacem checul timp de 40 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam checul la racit inainte de portionare. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker