Checuri

Chec pufos cu nuci

Chec pufos cu nuci

Chec pufos cu nuci – un chec extrem de gustos si rapid cu reusita garantata. La noi s-a mancat unul pe nerasuflate, caldut si a fost delicios. Cred ca oricine stie sa prepare un chec, insa de fiecare data este apreciat. Checurile sunt deserturile ce au reusita garantata, sunt foarte apreciate si ne scot din incurcatura atunci cand avem musafiri.

Sfaturi!

  • Din aceasta compozitie ies doua checuri.
  • Se pot adauga si fructe din compot taiate cubulete.
  • Inlocuiri. Coaja de portocala se poate inlocui cu coaja de lamaie razuita.
  • Reteta usoara. Din doar cateva ingrediente se poate prepara un chec delicios. Avem nevoie de oua, ulei, zahar, faina si arome, nuci.

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 250 gr zahar/ 9 linguri
  • 150 ml ulei
  • 250 gr faina
  • 250 gr nuci taiate grossier
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de rom
  • coaja razuita de la o portocala
  • un praf de sare
  • zahar pudra

Mod de preparare.

1.Mai intai taiem nucile grossier si dam portocala pe razatoarea cu ochiuri mici.

2.Separam galbenusurile de albusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana cand se spumeaza. Adaugam apoi zaharul in 3 transe si mixam pana cand albusurile devin o bezea tare.

3. Galbenusurile le mixam 10-15 secunde, apoi adaugam in 2 transe uleiul si mai mixam 1 minut.

4.Adaugam galbensurile peste albusuri si incorporam usor cu o spatula. Adaugam si praful de copt si faina in 3-4 transe incorporand usor dupa fiecare. La final adaugam esenta, nucile si coaja de portocala.

5.Tapetam 2 forme de chec cu hartie de copt si turnam compozitia. Coacem checurile timp de 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Checurile sunt coapte atunci cand trec testul cu scobitoarea.

  • Imediat ce scoatem checurile din cuptor le desprindem de hartia de copt si le pudram cu zahar pudra, insa le lasam putin la racorit inainte sa le feliem.
  • Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker