Chec cu lamaie si iaurt
Chec cu lamaie si iaurt
Chec cu lamaie si iaurt – unul dintre cele mai delicioase checuri pe care ai mei l-au devorat numaidecat. Am facut un singur chec, iar sotul meu chiar a zis ca atunci cand fac ceva bun, fac putin 🙂 Data viitoare, neaparat compozitie dubla!
Sfaturi!
- Checul are o textura umeda si este delicios. La final se adauga glazura de lamaie pentru a accentua aroma si va sugerez sa nu renuntati la ea caci este senzationala.
- Dupa 7-10 minute de la aplicare, glazura de lamaie se va intari deasupra checului.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de chec este atat de usoara si de rapida incat va deveni preferata voastra. Este nevoie de un tel si 7-8 minute pana cand ajunge in cuptor checul nostru. Aici va petrece mai mult timp, undeva la 35-40 de minute.
- Inlocuiri. Coaja si zeama de lamaie se pot inlocui cu fructe moi ( afine, zmeura, mure) si veti avea un chec umed cu fructe.
Ingrediente:
- 3 oua
- 250 gr zahar
- 100 ml ulei
- 125 gr iaurt / 1 iaurt mic
- 270 gr faina
- 1 plic de praf de copt
- coaja si zeama de la o lamaie
Pentru glazura: 3 linguri zeama de lamaie, 7-8 linguri de zahar pudra
Mod de preparare.
1.Mai intai batem 1- 2 minte ouale cu zaharul.
2.Adaugam treptat uleiul, iaurtul si coaja si zeama de la o lamaie si incorporam cu telul dupa fiecare ingredient.
3.Adaugam faina, praful de copt si incorporam din nou. Asta-i tot.
4.Turanm compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Il lasam 35-40 de minute la cuptor sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam checul 20-25 de minute la racorit.
5.Amestecam zeama de lamaie cu zaharul pentru glazura si turnam cu o lingura deasupra checului. O adaugam pe toata desi pare multa, este delicioasa. Lasam checul inca 10-15 minute deoparte pentru a-i permite glazurii sa se intareasca suficient. Pofta buna!