Checuri

Chec cu lamaie si iaurt

Chec cu lamaie si iaurt

Chec cu lamaie si iaurt – unul dintre cele mai delicioase checuri pe care ai mei l-au devorat numaidecat. Am facut un singur chec, iar sotul meu chiar a zis ca atunci cand fac ceva bun, fac putin 🙂 Data viitoare, neaparat compozitie dubla!

Sfaturi!

  • Checul are o textura umeda si este delicios. La final se adauga glazura de lamaie pentru a accentua aroma si va sugerez sa nu renuntati la ea caci este senzationala.
  • Dupa 7-10 minute de la aplicare, glazura de lamaie se va intari deasupra checului.
  • Reteta usoara. Aceasta reteta de chec este atat de usoara si de rapida incat va deveni preferata voastra. Este nevoie de un tel si 7-8 minute pana cand ajunge in cuptor checul nostru. Aici va petrece mai mult timp, undeva la 35-40 de minute.
  • Inlocuiri. Coaja si zeama de lamaie se pot inlocui cu fructe moi ( afine, zmeura, mure) si veti avea un chec umed cu fructe.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 125 gr iaurt / 1 iaurt mic
  • 270 gr faina
  • 1 plic de praf de copt
  • coaja si zeama de la o lamaie

Pentru glazura:  3 linguri zeama de lamaie, 7-8 linguri de zahar pudra

 

Mod de preparare.

1.Mai intai batem 1- 2 minte ouale cu zaharul.

2.Adaugam treptat uleiul, iaurtul si  coaja si zeama de la o lamaie si incorporam cu telul dupa fiecare ingredient.

3.Adaugam faina, praful de copt si incorporam din nou. Asta-i tot.

4.Turanm compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Il lasam 35-40 de minute la cuptor sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasam checul 20-25 de minute la racorit.

5.Amestecam zeama de lamaie cu zaharul pentru glazura si turnam cu o lingura deasupra checului. O adaugam pe toata desi pare multa, este delicioasa. Lasam checul inca 10-15 minute deoparte pentru a-i permite glazurii  sa se intareasca suficient. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also
Close
Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker