Briose pufoase cu visine
Briose pufoase cu visine
Pentru ca aveam „o mana” de visine de la tara de la bunici, m-am gandit sa fac de data aceasta niste briose colorate, dulci-acrisoare si super delicioase care au disparut imediat din farfurie. Se pot face fie cu fructe proaspete, fie cu fructe din compot sau cu fructe congelate. Bineinteles ca se pot face si cu alte fructe ( cirese, caise, piersici). Briose pufoase cu visine sunt mini deserturi pufoase si delicioase pe care copilasii le adora!
Ingrediente:
1 ou
100 ml lapte
100 g unt topit
180-2oo g faina
70 g zahar
1 plic de praf de copt
visine
esenta de vanilie
zahar pudra
1.Mai intai topim untul intr-un bol.
2.Adaugam zaharul si amestecam cu o lingura de lemn.
3.Adaugam laptele si oul peste unt, iar apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine cu un tel. Adaugam si esenta de vanilie.
4.Tapetam tava pentru briose cu hartii speciale pentru briose, pe care le vom umple apoi 3/4 cu compozitie.
5. Visinele le taiem in 2 si le scoatem samburii. Adaugam visinele deaspra brioselor.
6. Coacem briosele la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea si se rumenesc frumos deasupra.
7. Cand sunt gata, presaam zahar pudra deasupra si le lasam la racit.
Din aceasta compozitie mi-au iesit 10 briose!
Pofta buna!
O intreaga categorie de briose va asteapta pe site-ul nostru. Iar daca sunteti fan briose cu crema, va sugerez sa incercati aceasta reteta de briose cu crema de caramel si ciocolata, care sunt un deliciu.