Briose cu portocala si glazura de ciocolata

Briose cu portocala si glazura de ciocolata
Briose cu portocala si glazura de ciocolata sunt briose delicioase, aromate si pur si simplu nu te poti opri la una singura. Sunt o incantare pentru cei mici, dar si pentru cei mari pentru ca si sotul de-abia astepta sa le glazurez sa poata savura una. Si nu s-a oprit la una.
Bine de stiut
- Din aceasta compozitie mi-au iesit 14 briose.
- Ustensile de bucatarie. Avem nevoie de un mixer vertical cu vas inalt.
- Se adauga in compozitia brioselor 3 felii groase de 1 cm sau o jumatate de portocala cu tot cu coaja pe care o taiem cuburi.
Ingrediente:
- 3 felii de 1 cm grosime sau 1/2 de portocala
- 4 oua
- 250 gr faina
- 200 gr zahar
- 200 ml ulei
- un plic de praf de copt
- un praf de sare
- diverse bombonele pentru ornat
- Pentru glazura: 50 gr ciocolata amaruie + 5-6 linguri de lapte
Cum preparam briose cu portocala cu glazura de ciocolata
1.Mai intai pasam portocala cu ajutorul unui mixer vertical. Avem nevoie de un vas inalt si ingust pentru mixerul vertical, altfel ne vor da batai de cap feliile de portocala, se vor mixa foarte greu. Adaugam ouale si zaharul si mixam cateva minute pana cand devine o compozitie spumata.

2.Adaugam uleiul, apoi faina, praful de copt si praful de sare si mai mixam un minut sa le incorporam. Nu este nevoie sa mai adaugam esenta sau alte arome deoarece este suficinta portocala.
3.Tapetam o tava de briose cu hartii si le umplem 3/4 cu compozitie de briose.

4.Coacem briosele timp de 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Le coacem 25 de minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
5.Pentru glazura rupem ciocolata in cubulete, adaugam laptele si o topim in cuptorul cu microunde sau pe bain marie.
6.Glazuram briosele cu ciocolata topita, le ornam dupa preferinta si le savuram imediat. Daca ne raman pentru a doua zi, se vor pastra perfect.
Pofta buna!

Tot dupa reteta doamnei Camelia Balan am facut briosele, doar ca am adus ceva modificari pentru a-i bucura pe cei dragi.




