Biscuiti fragezi Potcoave cu nuca

Biscuiti fragezi Potcoave cu nuca
Biscuiti fragezi Potcoave cu nuca sunt unii dintre cei mai deliciosi biscuiti, cornulete sau cum vreti voi sa ii numiti. Si sunt perfecti pentru sarabatori, pentru evenimente in familie sau platouri festive. Bineinteles, sunt perfecti si pentru o duminica in familie, asa cum am facut noi. Mai ales ca fetita adora sa modeleze, ne-am „jucat” putin cu aluatul si am savurat biscuiti deliciosi.
Ingrediente Biscuiti fragezi Potcoave cu Nuca :
- 1 galbenus
- 150 g unt moale
- aprox. 230- 240 g faina
- 3 linguri de zahar pudra
- 70 g nuca maruntita
- coaja de la o portocala
- zahar pudra vanilat pentru pudrat
Cum preparam biscuiti fragezi Potcoave cu nuca
1.Mixam untul imreuna cu zaharul pudra pentru 2-3 minute. Eu am folosit un unt cu 70% grasime moale, de la temperatura camerei ( nu rece!).
2. Adaugam apoi galbenusul si mixam 1 minut sa- l incorporam bine.
3. Adaugam coaja de portocala, nuca maruntita si faina si framantam un aluat nu foarte moale pe care-l dam la rece timp de 40 de minute.
4. Formam apoi bastoanse pe care le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 14-15 minute maxim sau pana cand incep sa se aureasca usor pe margine.. Nu le lasam prea mult pentru ca apoi vor deveni crocante, nu vor mai fi fragede.
5. Imediat ce scoatem biscuitii din cuptor ii dam prin zahar pudra. Se pastreaza cateva zile (daca rezista atat, la noi s-au terminat inca din prima zi) in cutii metalice ermetic inchise.

Am facut in trecut aceasta reteta cu o parte de untura si o parte de unt, va recomand si aceasta varianta daca aveti untura. Uitati reteta aici.
Reteta clasica de cornulete fragede cu gem ( eu am avut un gem de trandafiri si au iesit extrem de aromate) o gasiti aici .
Iar daca doriti si o reteta de cornulete sarate, facute cu branza telemea, o gasiti si pe aceasta aici .




