Aluaturi dulciPrajituri

Cuib de viespi sau rulouri pufoase cu nuca

Cuib de viespi sau rulouri pufoase cu nuca

Cuib de viespi sau rulouri pufoase cu nuca – un deliciu de toamna. Rulourile sunt foarte pufoase, sunt usor insiropate si  foarte, foarte aromate. Le-au placut tare mult alor mei. Le-am adaugat esenta de portocala si putina scortisoara. Nici nu va inchipuiti cat de bine miroase in casa in timpul coacerii.

Bine de stiut

  • Lasam rulourile 8-10 minute la rocorit inainte sa le insiropam. Siropul l-am folosit fierbinte.
  • Din ingredientele date mi-au iesit 4 rulouri.
  • Pastrare. Daca ne raman pentru a doua zi, acoperim rulourile cu folie alimentara.

Ingrediente aluat:

  • 2 oua
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 gr unt topit si apoi racit
  • 100 gr zahar
  • 600-620 gr faina 
  • 1 plic de drojdie uscata
  • esenta de portocala
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 150 gr nuca macinata
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 1/2 lingurita scortisoara

Sirop:

  • 100 ml lapte
  • 100 gr zahar
  • esenta de portocala

Cum preparam Cuib de viespi sau rulouri pufoase cu nuca

1.Mai intai preparam aluatul. Punem faina, zaharul, sarea, drojdia intr-un bol. Adaugam ouale, laptele caldut si untul topit si racit si framnatam un aluat moale, dar nelipicios. Va recomand sa puneti in bol doar 600 gr faina si sa mai adaugati cand framantati, doar daca mai este nevoie.

2.Lasam aluatul la dospit timp de o ora. In acest timp macinam nuca si amestecam untul moale cu zaharul si cu scortisoara.

3.Intindem aluatul intr-o foaie lunga si subtire. Ungem foaia cu amestec de unt si presaram uniform nuca macinata. Rulam strans si taiem rulouri de aproximativ 2 cm. Punem rulourile in tava lasand putin spatiu intre ele ( in timpul coacerii vor creste destul de mult).

4.Lasam rulourile timp de 20 de minute la dospit in tava si apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pana cand se rumenesc frumos.

5.Lasam rulourile 10 minute sa se racoreasca, timp in care punem laptele cu zaharul pe foc si il lasam pana cand clocoteste. Adaugam putina esenta de portocala, 2-3 picaturi si insiropam cu ajutorul unei linguri fiecare rulou. Mai lasam inca 10-15 minute rulourile la racorit si putem sa le servim caldute. Sunt delicioase! Pofta buna!

Daca v-a placut reteta noastra, impartasiti cu prietenii vostri!

Va recomand si melcisorii pufosi cu scortisoara, un alt preparat delicios si foarte apreciat.

 

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker