Tort Vulcan de mere cu turta dulce
Tort Vulcan de mere cu turta dulce
Tort Vulcan de mere cu turta dulce- un tort rapid si delicios. L-am denumit Vulcan pentru ca atunci cand copilul meu l-a vazut a fost asa mirata: „Mami, ai facut un tort Vulcan de mere! Da, draga mea, un tort Vulcan”. Asa ca anul acesta de Craciun avem un vulcan in meniu 🙂
Sfaturi!
- Treceti cu lama cutitului pe marginile blatului pentru a-l desprinde de cratita, iar apoi rasturnati-l pe un platou.
- Adaugati scortiosara pentru un plus de aroma.
- Folositi mere rosii pentru ca sunt mai dulci.
- Punem cu o lingura de faina mai mult fata de cantitatea de oua.
- Reteta de turta dulce o gasiti aici.
Ingrediente:
- 4 mere
- 5 oua
- 5 linguri de zahar + 2 linguri de zahar pentru caramel
- 5 linguri de ulei
- 6 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- un praf de scortisoara
- un praf de sare
- 2 linguri cu Finetti
- 200 ml frisca lichida
Mod de preparare.
1.Mai inati curatam merele de coaja si le taiem in felii cat mai groase. Ungem tava cu ulei atat pe fund cat si pe peretii. Punem merele si presaram cele 2 linguri de zahar. Dam merele la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 20 de minute.
2.Pregatm blatul. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul.
3.Punem usor galbenusurile peste albusuri, adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam usor cu o spatula.
4.Scoatem merele din cuptor, presaram un praf de scortisoara si turnam compozitia de blat deasupra acestora. Dam din nou la cuptor pentru inca 20-25 de minute sau pana cand blatul trece testul cu scobitoarea.
5.Dupa ce il scoatem din cuptor, trecem lama cutitului pe marginile blatului pentru a-l desprinde de tava. Acoperim tava cu un patou si rasturnam tortul. Il ungem cu Finetti imediat. Ungem blatul fierbinte cu ciocolata si il lasam la racit. Uitati cat de frumos se desprinde de tava.
6.Dupa ce s-a racit complet, il ornam cu frisca. Pofta buna!