Terci de post cu lapte de migdale

Terci de post cu lapte de migdale
Terci de post cu lapte de migdale – o idee de mic dejun sau gustare extrem de sanatoasa.
Beneficiile consumului regulat de terci:
- Datorita faptului ca ovazul are un continut ridicat de fibre, consumul acestuia sustine sanatatea digestiva, regland tranzitul intestinal si constipatia.
- Prin consumul regulat de terci, poti reduce riscul unor boli cardiovasculare, cum ar fi hipetensiunea arteriala.
- Terciul de ovaz are un indice glicemic scazut.
- Porridge-ul / terciul este extrem de satios datorita continutului ridicat de fibre si proteine si este indicat si atunci cand tinem cure de slbire.
- Recomandare! Serviti terciul caldut, este mult mai gustos decat rece.
Din ingredientele date mi-au iest 2 portii de terci.
Ingrediente:
- 500 ml lapte de migdale
- 100 gr fulgi de ovaz
- + sirop de artar sau miere
- + fructe dupa plac: pere, pierzici, nectarine, ananas, fructe de padure.
Cum preparam terci de post cu lapte de migdale
1.Mai intai adaugam laptele de migdale si fulgii de ovaz intr- o cratita.
2.Punem amestecul la foc mediu si lasam pana cand se ingroasa ca o budinca. In 10-15 minute ar trebui sa fie suficient de gros terciul nostru. In acest timp amestecam pentru a evita lipirea terciului de cratita.
3.Imediat ce luam terciul de pe foc ii adaugam cubulete de fructe proaspete. Eu am adaugat cubulete de pruna de data aceasta. In trecut am facut si cu ananas. Adaugam si sirop de artar dupa gust.
4.Punem terci pe farfurie, ornam cu fructe proaspete dupa preferinta, nuci sau fructe confiate. Putem sa mai adaugam sirop de artar si deasupra. Daca nu avem sirop de artar, putem sa indulcim terciul cu miere. Pofta buna!
Va recomand si terciul cu ciocolata, un alt mic dejun senzational pentru iubitorii de ciocolata.
Sa va arat si cum fac eu orezul cu lapte cu care imi rasfat fetita in diminetile friguroase.