Aluaturi dulciPrajituriRetete Vechi

Prajitura Raioasa cu unt

Prajitura Raioasa cu unt

Prajitura Raioasa cu unt este o prajitura delicioasa si foarte spornica pentru care avem nevoie de un borcanel de gem. Fie el de visine, de ciase, de zmeura, afine sau de prune. Orice fel de gem folosim, cu siguranta vom avea o prajitura delicioasa. Eu am folosit gem de afine. Mai avem nevoie de timp, 1-2 ore, timp in care aluatul trebuie sa stea la frigider pentru a se fragezi.

Reteta este cea veche, din caietul cu retete, insa eu am facut unele inlocuiri de data aceasta. Din categoria prajiturilor fragede, va recomand si prajitura Rudy, o prajitura delicioasa cu crema de branza si blat fraged cu cacao.

  • Untul se poate inlocui cu untura.
  • Prajitura se pastreaza la fel de frageda timp de 1-2 zile.

Ingrediente:

  • 1 ou
  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 50 g smantana sau iaurt grecesc
  • 450-470 g faina
  • 1 borcan mic de gem 
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de portocala sau lamaie
  • un praf de sare
  • nuca
  • zahar pudra

Cum preparam Prajitura Raioasa cu unt

1. Mai intai amestecam untul moale, de la temperatura camerei, cu smantana sau cu iaurtul si cu zaharul.

2.Adaugam apoi oul, sarea, esenta de portocala si praful de copt si amestecam bine.

3. Adaugam faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios.

4. Impartim aluatul in 2 parti, una mai mare si una mica, pe care le infasuram separat in folie alimentara si le dam 2 ore la frigider sau 1 ora la congelator.

5. Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si apoi intindem cu degetele partea cea mai mare de aluat.

6. Ungem aluatul intins in tava cu gem, adaugam nuca taiata mai mare si radem deasupra bila cea mai mica de aluat. Avem grija ca aluatul ras sa acopere uniform prajitura.

7. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 200 de grade pana cand se rumeneste frumos deasupra ( aprox.35 de  minute). Lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra si o portionam. Pofta buna!

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker