Prajitura Kinder Bueno
Prajitura Kinder Bueno
Prajitura Kinder Bueno este o prajitura festiva, delicioasa, dar nu foarte dulce. Nu se face greu, dar data viitoare voi face cantitate dubla pentru ca as fi vrut mai multa 🙂
Ingrediente blat:
- 4 albusuri
- 25g de zahar
- 25 g faina
- 20 g pesmet
- 50 g nuca
- 1 lingurita de praf de copt
- un praf de sare
Ingrediente crema:
- 4 balbenusuri
- 40 g zahar
- 250 ml lapte
- 25 g faina
- 35 g praf de budinca
- 125 g unt
- 1 lingura de cacao
- esenta de vanilie
In plus:
- 1 pachet de biscuiti
- 250 g Nutella sau Finetti
- lapte pentru insiropat
- 150 ml frisca lichida
- cacao
Mod de preparare prajitura Kinder Bueno.
1.Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul.
2. Adaugam faina, praful de copt, nuca macinata si pesmet si incorporam cu o spatula.
3.Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si presarata faina. Eu am copt-o intr-un vas de yenna.
4. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 18-20 de minute.
5. Rasturnam blatul pe un platou, il insiropam cu 5-6 linguri de lapte, apoi il ungem cu nutella si dam la congelator 20 de minute.
6. Pentru crema amestecam galbenusurile cu zaharul, faina, praful de budinca si laptele si apoi punem pe foc mic pana cand se ingroasa ca o budinca. Adaugam si esenta de vanilie si lasam la racit. Mixam untul si adaugam treptat crema. Impartim crema in 2 boluri, iar intr-unul dintre ele adaugam 1 lingura de cacao. Rezulta o crema de vanilie si una de ciocolata.
7. Peste blatul uns cu nutella, adaugam crema de vanilie, iar apoi un strat de biscuiti trecuti 5 secunde prin lapte, apoi crema de ciocolata.
8. Peste crema de ciocolata, adaugam un alt strat subtire de nutella si dam iarasi 20 de minute la frigider.
9. Ornam prajitura cu frisca mixata spuma si presaram cacao. Pofta buna!
Se poate face si sub forma de tort aceasta prajitura, oricum este un deliciu de care cu greu te poti satura 🙂
Am sa fac de Revelion !