ChecuriDe CraciunPrajituri
Chec cu portocale
Chec cu portocale
Chec cu portocale- un deliciu de iarna, un desert atat de aromat si de delicios! Checul cu portocale se prepara usor, are o textura umeda si gust intens de portocale. M-a invatat o doamna draga cum sa confiez rapid feliile de portocala si asa am facut pentru feliile de portocala cu care am ornat checul. Puteti elimina acest pas, insa nu va recomand pentru ca intreg deliciul acestui chec sta in feliile de portocala confiate cu care l-am ornat.
Bine de stiut!
- Din ingredientele date iese un singur chec.
- Checul cu portocala este un chec umed, nu pufos.
- Lasam checul la racit inainte de portionare.
Ingrediente:
- 2 oua
- 120 gr unt
- 140 ml lapte
- 150 gr zahar
- 220 gr faina
- 25 gr suc de la portocala
- 1 plic praf de copt
- coaja razuita de la o portocala
- + 100 gr zahar, 100 ml apa, 4-5 felii subtiri de portocala pentru confiat
Cum preparam Chec cu portocale
- Mai intai mixam untul moale, de la temperatura camerei cu zaharul. Adaugam ouale si mixam dupa fiecare pentru a le incorpora perfect. Adaugam laptele si sucul de portocala si mai mixam un minut.
- Adaugam faina , praful de copt si coaja de portocala si le incorporam cu o spatula.
- Tapetam o forma de chec cu chartie de copt si turnam compozitia. Coacem checul la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
- Cat timp se coace checul preparam feliile de portocala confiata. Avem grija sa feliem foarte subtire portocala. Punem 100 gr de zahar impreuna cu 100 ml apa la fiert si cand clocoteste, iar siropul incepe sa se ingroase, adaugam feliile de portocala si fierbem inca 8-10 minute sau pana cand partea alba/ coaja feliilor de portocala devine translucida. Scoatem feliile de portocala pe hartie de copt.
- Ornam checul cu felii de portocala confiate umezite cu sirop in care au fiert pentru a se lipi perfect de chec. Pofta buna!
Va recomand sa incercati si reteta noastra de chec cu lamaie.