Prajituri

Prajitura cu crema caramel si nuca

Prajitura cu crema caramel si nuca

Prajitura cu crema caramel si nuca este o prajitura delicioasa pe care am facut-o foarte rapid. Am facut un blat de pandispan, am adaugat un strat de gem de caise ( din asta aveam prin frigider) si apoi un strat generos de crema caramel cu nuca de cocos. Iar la final am presarat multa, multa nuca maruntita. A fost fix pe gustul nostru prajitura rapida 🙂 Iar tava folosita a fost una de yenna mica de 22/27 cm

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • 100 ml lapte
  • 200 ml Creme Patisserie de la Meggle + 4 linguri de zahar
  • 3-4 linguri gem de caise
  • 3 linguri de nuca de cocos
  • 100 g nuca coapta si maruntita.

Mod de preparare prajitura cu crema caramel si nuca.

1.Mixam ouale (fara a le separa) impreuna cu zaharul pana cand devin o crema.Adaugam uleiul si mai mixam 1 minut.

2. Adaugam faina ( daca vi se pare multa, puteti pune doar 4 linguri), praful de copt si esenta si incorporam cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem pentru 25-30 de minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Facem testul cu scobitoarea.

3. Pentru crema punem 4 linguri de zahar intr-un ibric si il caramelizam. Adaugam 3-4 linguri din Crema Patisserie si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul.

4. Mixam restul de Creme Patisserie si adaugam caramelul de-abia dupa ce se raceste. Mai mixam 20-30 de secunde sa incorporam bine, iar apoi adaugam nuca de cocos.

5.Laptele in incalzim si adaugam esenta de rom in el. Insiropam blatul cu lapte, apoi il ungem cu gemul de caise.

6. Adaugam crema, o nivelam, iar deasupra presaram nuca prajita si maruntita. Dam prajitura la rece pentru o ora, apoi o putem portiona. Este delicioasa. Sa aveti pofta!

Prajitura cu crema caramel si nuca Prajitura cu crema caramel si nuca Prajitura cu crema caramel si nuca Prajitura cu crema caramel si nuca Prajitura cu crema caramel si nuca

Daca v-a placut prajitura noastra, dati-ne de stire!

Crema asta de caramel am folosit-o si la briosele cu ciocolata.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker