Prajitura Aroma cu ciocolata de casa
Prajitura Aroma cu ciocolata de casa
Prajitura Aroma cu ciocolata de casa este o prajitura rapida, dar delicioasa. Gustul ciocolatei de casa este atat de bun! I-am adaugat esenta de rom si a rezultat un deliciu. Asa facea mama ciocolata pentru torturi, eclere si pandispanuri. In copilarie nu ma dadea pe spate, fiind putin amaruie de la cacao, insa acum o ador. Nu stiu de ce nu am facut pana acum ciocolata asta… Iar blatul este un pandispan simplu.
Sfaturi!
- Nu este nevoie sa separati albusurile de galbenusuri. Se vor bate perfect si isi vor tripla volumul si asa.
- Am copt prajitura intr-un vas de yenna mare.
- Reteta super usoara. Atat de simpla, insa de efect!
Ingrediente pandispan:
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de ulei
- 7 linguri cu varf de faina
- 1 plic praf de copt
- esenta de rom
Ingrediente ciocolata:
- 1ceasca de apa
- 5 linguri de zahar
- 1 cub de unt / 50 gr
- 3 linguri cu cacao
- esenta de rom
- + nuca de cocos pentru ornat
Mod de preparare.
1.Mai intai pregatim blatul. Mixam ouale 4-5 minute pana cand se spumeaza. Nu este nevoie sa separam albusurile de galbenusuri, le vom mixa impreuna.
3.Adaugamuleiu, faina, praful de copt si esenta si amestecam usor cu o spatula.
4.Tapetam un vas de yenna( sau o tava) cu hartie de copt, turnam compozitia si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de garde timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
5.Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam la racit.
6. Intre timp, facem ciocolata. Punem apa cu zaharul la fiert tim de 13-15 minute pana cand incepe sa se ingroase. Adaugam untul, iar cand si acesta se topeste, adaugam cacao. Amestecam bine cu un tel si mai lasam pe foc inca 4-5 minute la foc mic. Adaugam esenta de rom cu generozitate. Lasam ciocolata 10 minute la racorit. In acest timp se mai si ingroasa putin.
7.Portionam prajitura si turnam cu ajutorul unei linguri ciocolata. Presaram nuca de cocos, ornamente de ciocolata sau nuca maruntita. Pofta buna!