Placinta cu iaurt
Placinta cu iaurt
Placinta cu iaurt este una dintre cele mai gustoase placinte. Este insiropata si nu este extrem de dulce. In plus, este extrem de aromata, contine coaja de portocala razuita si sirop de portocale. Se face rapid din foi pentru placinta cumparate.
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta ( Morarita am avut eu)
- 650 gr iaurt simplu
- 5 oua
- 180 ml ulei
- 180gr zahar
- 1 plic praf de copt
- coaja de la 1 portocala
Ingrediente sirop:
- 5 linguri de zahar
- 250 ml apa
- zeama de la 2 portocale
Mod de preparare.
1.Lasam foile de placinta la dezghetat. Ungem o tava cu ulei si punem o foaie de placinta pe fundul tavii.
2.Batem ouale cu 180 g de zahar, adaugam uleiul, apoi iaurtul. Foile de placinta le rupem in fasii mici si le adaugam peste compozitia de oua. Adaugam si praful de copt si coaja de portocala rasa si incorporam bine.
3.Punem compozitia in tava tapetata cu ulei si cu foaia de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
4.Caramelizam cele 5 linguri de zahar, adaugam 1 cana de apa calda si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul. La final adaugam zeama de la portocale. Turnam siropul peste placinta imediat ce o scoatem din cuptor si lasam sa se absoarba bine. Dupa cel putin 1 ora o putem portiona. Putem presara zahar pudra, dar se va topi imediat. 🙂 Pofta buna!
Daca preferati placinta clasica, va las reteta celor mai bune si fragede foi- https://ciocolatacuzambete.ro/placinta-cu-mere-cu-foi-fragede-de-casa/