Prajitura Puf

Prajitura Puf
Prajitura Puf cu crema de ananas este una dintre cele mai simple prajituri, insa foarte, foarte gustoasa. Pentru prepararea aceste prajitura vom avea nevoie de un compot de ananas, nu ananas proaspat pentru ca vom insiropa blatul prajiturii cu zeama compotului de ananas.
Bine de stiut!
- Blatul prajiturii este un pandispan pufos ce trebuie taiat in 2 pe orizontala dupa ce se raceste.
- Am folosit doar o parte din compotul de ananas pentru insiroparea blatului.
- Avem nevoie de un mixer vertical pentru pasarea ananasului.
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 4 linguri de zahar
- 4 linguri de ulei
- 5 linguri de faina
- 1 plic de praf de copt
- esenta de vanilie
Ingrediente crema:
- 350 ml frisca lichida
- 200 gr ananas din compot
Cum preparam Prajitura Puf
1.Mai intai preparam blatul. Mixam spuma albusurile cu zaharul si apoi adaugam treptat uleiul si galbenusurile. Mixam cateva secunde pentru a le integra pe fiecare. Adaugam faina si praful de copt si le omogenizam usor cu o spatula. La final adaugam esenta. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.
Lasam blatul sa se raceasca complet, apoi il taiem in doua pe orizontala.
2.Pentru crema mixam spuma frisca lichida. Pasam ananasul cu mixerul vertical si il amestecam cu frisca mixata spuma.
3. Asamblam prajitura insiropand usor blaturile si adaugand crema intre cele 2 blaturi. Dam prajitura la rece pentru minim 1-2 ore.
Pofta buna!