Gogosele cu branza
Gogosele cu branza
Gogosele cu branza sunt pufoase si delicioase. Am ales sa le servim precum papanasii, acestea fiind tot din branza, cu smantana si dulceata de afine. Se prepara foarte usor si sunt suficiente pentru aproximativ 4-5 portii. Se poate folosi branza de vaca. Daca branza este sarata, atunci aceasta trebuie tinuta in apa cateva ore.
Cateva sfaturi!
- Nu facem gogosile prea mari pentru a ne asigura ca sunt coapte si in interior.
- Focul aragazului trebuie sa fie mediu, nu iute, pentru a se gati bine gogosile.
- Scoatem gogosile pe un platou tapetat cu servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Se pot servi presarate cu zahar pudra.
- Nu se lasa la dospit, gogosile se pot praji imediat.
- Din aceasta compozitie ies aproximativ 14 gogosi medii, insa depinde de marimea acestora.
- Reteta usoara. Aceasta reteta de gogosele cu branza se prepara usor si din putine ingrediente. Si rapid.
Ingrediente:
- 500 grame branza de vaca
- 2 oua
- 200 gr faina
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
Cum preparam Gogosele cu branza
1.Mai intai punem branza intr-un bol si o pasam cu furculita sau cu un mixer vertical.
2.Adaugam ouale, faina, praful de copt, zaharul si esenta si amestecam. rezulta un aluat lipicios.
3.Formam gogosele cu mainile tapetate cu faina. Am facut gogosile de marimea unui ou mai mic, insa se pot face si mai micute, de marimea unei nuci.
4.Prajim gogosile in ulei incins si le scoateam pe servet de bucatarie care sa absoarba excesul de ulei.
- Pentru topping am amestecat 2 linguri de smantana cu 1 lingura de zahar.
- Am servit gogoselele cu topping de smantana si cu dulceata de afine. Pofta buna!
Din aceeasi categorie de gogosi fara dospire si rapide, va recomad si gogosile cu iaurt si sos de ciocolata.
Daca nu iubiti prea mult gogosile prajite in ulei, atunci varianta de gogosi la cuptor este cea mai indicata.