Gem/ marmelada de piersici
Gem/ marmelada de piersici
Gem/ marmelada de piersici – un deliciu de vara atat de aromat ce poate contribui la un mic dejun perfect. Gemul de piersici se face usor, este foarte aromat, nu este extrem de dulce si daca aveti piersici in livada voastra ar fi ideal sa incercati sa faceti si catvea borcanele de astfel de desert. Eu am avut putine piersici, am luat o ladita de la tara, insa o parte le-am oprit pentru consum, si doar jumatate din ele le-am facut gem.
Bine de stiut
- Cantarim piersicilie dupa ce le taiem cubulete, nu inainte sa le taiem caci cantaresc destul de mult si samburii.
- Zahar. Adaugam zahar jumatate din cantitatea totala de cubulete de piersici. Daca avem 2 kg de piersici, adaugam 1 kg de zahar.
- Dupa ce gemul este fiert suficient, pasam piersicile cu ajutorul unui mixer vertical.
- Pastram gemul in borcane sterilizate sau le sterilizam dupa ce le umplem cu gem. In cazul meu nu a fost nevoie, nu mi-a iesit mult gem si l-am oprit la frigider pentru consumul imediat.
- Prajituri. Gemul de piersici se poate adauga la biscuiti, pentru prepararea diverselor prajituri cu bezea, prajitura secuiasca sau cu crema.
Ingrediente:
- 1 kg cubulete de piersici
- 500 gr zahar
- zeama de la o jumatate de lamaie mare
Cum preparam Gem/ marmelada de piersici
1.Mai inati teiem piersicile in cubulete.
2.Adaugam zaharul si zeama de lamaie si le amestecam bine cu fructele. Lasam fructele la frigider pentru 7-8 ore timp in care acestea isi vor lasa multa zeama.
3.Punem fructele la fiert si le lasam la foc mediu pana cand siropul se ingroasa suficient. Am facut testul punand o picatura de sirop pe o farfurie. Cand s-a racit aceasta nu a curs cand am intors farfuria.
4.Pasam fructele cu un mixer vertical cat inca gemul este fierbinte si il punem in borcanele.
Pofta buna!