Gemuri
Dulceata de capsuni cu menta
Dulceata de capsuni cu menta
Dulceata de capsuni cu menta este o dulceata aromata si delicioasa. Aveam intr-un ghiveci menta, asa ca i-am adaugat si frunze de menta tocate marunt la final. Delicioasa!
Ingrediente:
- 1,300 kg capsuni
- 650 gr zahar
- 3 linguri zeama de lamaie
- 20-30 frunzulite de menta
Mod de preparare.
1.Mai intai spalam bine capsunile. Le cantarim si le lasam la scurs 10 minute.
2. Adaugam zaharul, amestecam si lasam 2-3 ore deoparte sa-si lase suc capsunile.
3.Punem la fiert la foc mic pana cand se ingroasa suficient dulceata. Este ” suficient” in momentul in care atunci cand punem un strop de dulceata pe farfurie si lasam 1 minut sa se racoreasca, aceasta nu curge.
4.Dupa ce stingem focul, adaugam si zeama de lamaie si frunzele de menta tocate marunt in dulceata si amestecam. Se pot adauga si mai multe frunze de menta. Pofta buna!